Изключително рядък случай на публична конфронтация между водача на ГЕРБ

...
Изключително рядък случай на публична конфронтация между водача на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов беше публично сразен от благоевградските членове на Жени ГЕРБ

Изключително необичаен случай на обществена борба сред лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и негови съпартийци можеше да се следи през днешния ден. Това стана на Националното общо заседание на Жени ГЕРБ – женската организация на партията, която избра същия ден новото си управление. А мотивът беше негодуванието на благоевградската конструкция против номинация за политбюрото, която им е била натрапена. Това провокира гнева на Борисов, за който партийните структури в Югозапада от дълго време са източник на проблеми.

На събранието, което се организира онлайн, бяха показани претенденти за Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ от всички региони на страната. Като кандидат от Благоевград беше посочена Елена Ташкова. При гласуването 840 делегати поддържаха оферти състав на съвета, 3-ма бяха срещу, а 7 се въздържаха.

След това пристигна моментът да се изберат ръководител и зам.-председатели на организацията. „ Днес сме се събрали освен да изберем управлението, само че и се надявам да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ, и най-много да дойдат дамите на власт, с цел да може такива самозабравили се мъже с огромно его, които са склонни да тласкат страната в безпорядък, да си седят у дома и да си готвят те манджите ”, бодро стартира Борисов. Той показа номинираните и процедурата щеше да продължи по нормалния си ред, когато се намеси регионалният координатор от Благоевград Адриана Мелниклийска, с цел да стачкува.

„ Ние присъстваме 22 дами в залата и за всяка от нас, като се изключи една, единствена, която вие дадохте за номинация от Благоевград, всички ние сме извънредно учудени за какво това е нашата номинация, тъй като нашите номинации публично са други. Не сме номинирали лицето Елена Ташкова. Кой и по кое време е изпратил на централата тази номинация, и кой и по кое време я е утвърдил за нашата област, за нас е неразбираемо. Гарантирам ви, че нито една от дамите, като се изключи самата Елена Ташкова, не желае да гласоподава за нея ”, самоуверено надигна глас Мелниклийска.

Борисов ядно й отвърна, че е работа на благоевградчани кой кого да предлагат. „ Но вашата организация с сходно разделяне докара да загубим няколко избора в Благоевград. Ако желаете, номинирайте различен. Резултатите от вашата разправии са факт. То не беше един регионален началник, общински, дами, какви ли не номинации и все недоволни! Изпратете номинацията си и ще я приемем ”, разгласи той. Изведнъж гневът го завладя и той се нахвърли на Мелниклийска: „ В Благоевград няма нещо, което да не сме създали, госпожо! Сто % санирани блокове без пари на всички благоевградчани,у нови жилища на процедура. Зали, булеварди, какво ли не – и вие губите избор, след избор! Вие гласувате несъмнено едни против други! ”

Водещата събранието Милена Дамянова се опита да тушира спора, като обърна внимание, че гласуването за Националния съвет към този момент е отминало. „ Момент, предлагам Блаогевград да ги прегласуваме. ГЕРБ е демократична партия и, откакто хората там имат друго предложение, и смятат, че ще е по-добро, не виждам проблем да прегласуваме Благоевград ”, прекъсна я Борисов.

Мелниклийска разгласи, че номинациите са били самата тя и Росица Димитрова. „ За Елена Ташкова не сме дали номинация по формалния ред от офиса. Заради това се получи тази обстановка ”, умиротворително сподели тя. При гласуванията Димитрова получи най-вече гласове и по този начин влезе в Националния съвет. По този метод благоевградчанки съумяха да се наложат над партийната централа. „ Честито на новото управление на Благоевград. Кандидати имате доста, резултати нямате. И съм уверен, че няма и да имате ”, разяснява изсъхнало Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР