Изключително право на премиера Димитър Главчев е да прави промени

...
Изключително право на премиера Димитър Главчев е да прави промени
Коментари Харесай

Пеевски: Не може да седим без външен министър, Радев трябва веднага да подпише указа

Изключително право на премиера Димитър Главчев е да прави промени на служебни министри и заместник-министри, това съобщи водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Не може България да седи без външен министър, президентът Румен Радев би трябвало незабавно да подпише указа и да имаме външен министър, защото на процедура сега нямаме. Щом е решил министър председателят, значи дано да бъде Даниел Митов. Президентът да извърши Конституцията, а не да я нарушава. Искането е подадено, не разбираме забавянето в неговия декрет ", разяснява в коридорите на Народното събрание Пеевски.

Притомняме, че служебният министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предлагането до президента Румен Радев той уточни Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Като претекстовете за персоналната смяна са нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга.

Димитров преди този момент бе посочен от служебния министър председател като претендент за външен министър часове преди клетвата на държавното управление му в Народното събрание. Тогава бе обявено, че предходният претендент Ивайло Ценов се е отказал от присъединяване във властта по фамилни аргументи. Междувременно беше препоръчана и нова смяна - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

Пеевски отхвърли да е подкрепял служебния аграрни министър Кирил Вътев, който през вчерашния ден също бе препоръчан от Главчев за освобождение от поста. „ Никога не съм се срещал с него “, сподели Пеевски.

Що се отнася до идните избори, съпредседателят на Движение за права и свободи съобщи, че не може да предопределят резултатите.

" Кой на кое място е, хората ще преценяват. Не скърбя за измененията в Конституцията, седнал съм зад всичко, което сме дали своят вот и сме създали дружно. Колегите да не се отхвърлят от тези 9 месеца ", разяснява още партийният водач.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР