Изключително ниската избирателна активност по време на вчерашните предсрочни парламентарни

...
Изключително ниската избирателна активност по време на вчерашните предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Добромир Живков: Партиите на протеста няма да могат да съберат 120 депутати

Изключително ниската изборна интензивност по време на вчерашните предварителни парламентарни избори е поради летния сезон, машинното гласоподаване и мобилизацията на хората понижа. Това съобщи Добромир Живков от социологическата организация " Маркет линкс " пред БиТиВи. 

По думите на Живков доста бързо се случват нещата, когато има машинен избор. Доста по-улеснена и проведената работа на ЦИК в процеса на преброяване на резултатите от изборите, регистрира Живков. Шест партии са в Народното събрание, само че с разнообразни съотношения, добави той. 
 „ Маркет линкс “: Под 1% разлика сред ГЕРБ и Има Такъв Народ „ Маркет линкс “: Под 1% разлика сред ГЕРБ и Има Такъв Народ
Подкрепата за първите две политически сили е съвсем идентична. ГЕРБ-СДС получават 19,7% поддръжка, а „ ИТН “ - 18,8%....

Няма да има изненади, тъй като сме на ръба да бъдат с по-висок резултат някои от партиите за първото и третото място. Не може да се каже кой ще вземе първото или третото място, само че не се чакат изненади, безапелационен бе Живков. 

Той открои, че на база резултатите от изборите ще има засилено посланичество на партиите на митинга, а мандатите ще варират в доста дребен диапазон. При партиите на елементарна диапазонът на депутатските места ще бъде сред 112-114 и няма да имат безспорното болшинство в Народното събрание. Няма да реализират и не виждаме никакви учредения да имат над 120 депутатски места, посочи Добромир Живков.

За извършения избор в чужбина, Живков сподели, че повече българи в чужбина са дали своят вот, само че към момента не са обработени изцяло протоколите. Обработените протоколи са от Турция, само че остават Западна Европа и Съединени американски щати, където може да се приказва за съществено преимущество на ИТН и за Демократична България, добави още той. 

Прочетете още по тематиката:
 Скри ли bTV данни от социологическо изследване, които подсказват, че Слави Трифонов ще завоюва предварителните избори? Скри ли bTV данни от социологическо изследване, които подсказват, че Слави Трифонов ще завоюва предварителните избори?
Защо bTV са пропуснали да покажат всички данни? Този въпрос, освен това в две следващи изявления в профила си в Twitter, слага зам.-пре...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР