Изключително известният ветроход Rainbow Warrior“ на световната екологична организация Грийнпийс“

...
Изключително известният ветроход Rainbow Warrior“ на световната екологична организация Грийнпийс“
Коментари Харесай

Корабът на „Грийнпийс“ „Грийнпийс“ пристига в български териториални води

Изключително известният ветроход „ Rainbow Warrior “ на международната екологична организация „ Грийнпийс “ идва в български териториални води. На 5 и 6 август той ще е отворен за визити в пристанище Бургас. Това ще се повтори на 12 и 13 август във Варна, написа ДАРИК.

Програмата за визитата му: 5  август - 16:00-19:00  - Отворени порти и фестивал (работилници, игри и други на кея), 21:00-23:00  - Филмова вечер на кея, 6  август  - 10:00-13:00 и 16:00-19:00 - Отворени порти, фестивал и прожекции на филми, 21:00-23:00 - Филмова вечер на кея.

Визитата му у нас е обвързвана главно с акцията на екологичните организации „ ГрийнПийс “ и „ За Земята “ - „ Свободни от Пластмаса “, която цели понижаване на замърсяването с пластмаси във водните басейни.

Заедно с това ще бъде осъществена научна и изследователска активност в Черно море, взаимно с учени от Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания и Института по океанология към Българска академия на науките.

Високотехнологичното съоръжение на „ Rainbow Warrior “ ще разреши да се създадат проучвания за струпване на боклуци и съществуване на мрежи в предпазени зони. Ще бъде проучено и положението на екосистемите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР