Изключително добро представяне на двете възрасти на ФК "Атлетико"/Монтана/ в

...
Изключително добро представяне на двете възрасти на ФК "Атлетико"/Монтана/ в
Коментари Харесай

Две втори места и приз за най-добър вратар и най-добър защитник за ФК „Атлетико“ в Бургас

Изключително положително показване на двете възрасти на ФК "Атлетико "/Монтана/ в шампионата за дами, проведен от ЖФК "Бургас " край морето. "Атлетико " взе присъединяване във две възрасти – до 15 година и до 19 година в извънредно съревнование, при добра организация и атмосфера.
При 15 годишните противници на "Атлетико " бяха ЖФК "Бургас ", ЖФК "Варна " и ФК "Златоград ".
ЖФК "Бургас " - ФК "Атлетико " резултат 1:0
ФК "Златоград " - ЖФК "Варна " 2:1
ФК "Бургас " - ФК "Златоград " 2:0
ЖФК "Варна " - ФК "Атлетико " 0:1
ФК "Атлетико " - ФК "Златоград " 0:0
Гол в интерес на монтанчанки означи Елина Бисерова.
Освен купа за второ място се връчиха самостоятелни призове. Петя Сергеева сграбчи приз за най-хубав бранител. Както постоянно, приз за най-хубав вратар сграбчи точно вратаря на "Атлетико ", който този път бе Даяна Евгениева, която направи дебют под рамката.
Домакините, след координиране с гостите, направиха смяна и 15 годишните играха в състав 6+1.
Монтанският клуб беше от 15 състезателки във възраст и за това пусна втори тим, който изигра една среща с ФК "Златоград ". Вторият тим на "Атлетико " бе от две старши във възрастта състезателки и 4 дебютантки, три от които на по 12 година и упражняват от по-малко от месец. Срещата завърши 1:1, като резултата откри Ванеса Михайлова. Двубоят беше другарски и не повлия на крайното класиране, само че девойките се показаха извънредно добре.
При девойките до 19 години играха и девойките родени 2003/2004. Първата среща на монтанчанки бе с домакините от ЖФК "Бургас ", втората с ФК "Хасково ".
ЖФК "Бургас " - ФК "Атлетико " 3:0
ФК "Атлетико " - ФК "Хасково " 2:0
ЖФК "Бургас " - ФК "Хасково " 3:0
Двата гола в интерес на монтанчанки означиха Петя Сергеева и Ванеса Тодорова.
Въпреки всичко и всеки "Атлетико " сподели още веднъж, че работи интензивно за развиването на девическия и женския футбол. Клуба пропътува 500 км с 22 състезателки, с цел да показа Северозапада.
Ръководството и девойките изричат голямата си признателност към кмета на Монтана Златко Живков, който обезпечи превоза на девойките. Огромни благодарности към Любослав Пенев и екипа му за съдействието по организирането на нощувките на тима. От тима насочиха и своите благодарности към Валентина Станкова за подаръците към треньорите и положителното посрещане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР