Изключително динамичен, невероятно прецизен и извънредно мощен, задвижван от новия

...
Изключително динамичен, невероятно прецизен и извънредно мощен, задвижван от новия
Коментари Харесай

Opel Insignia GSi Sports Tourer - спортният, безкомпромисен комби модел

Изключително динамичен, необикновено акуратен и изключително мощен, задвижван от новия върхов мотор в гамата - новият състезателен комби модел Opel Insignia GSi Sports Tourer разполага с всичко належащо, с цел да завоюва сърцето освен на лидера, само че и на цялото му семейство. Не единствено поради ненадминатото възприятие за наслаждение от шофирането, а и поради безкомпромисното отношение към пространството и практичността. Ето това е в действителност безкомпромисно!
Новият Insignia GSi Sports Tourer предлага всичко това, за което мечтаят водачите със състезателен дух. Динамичният комби модел към този момент може да се задвижва и от мотора, основан по размер за флагмана на марката Opel – разполагащият със 154 кВт / 210 к.с. двулитров BiTurbo дизелов елемент с всесилен въртящ миг от 480 Нм (официален разход на гориво 2.0 BiTurbo съгласно стандарта NEDC (New European Driving Cycle) - градски 8.9 л/100 км, извънградски 6.1 л/100 км, междинен 7.3 л/100 км, публични междинни излъчвания на CO2 - 192 г/км). Сред общоприетите характерности и благоприятни условия на модела са изключително динамично настроеното окачване FlexRide, новаторската система за задвижване на четирите колела с функционалност torque vectoring, гуми с нараснала степен на сцепление и нова осемстепенна автоматизирана предавателна кутия, която може да се ръководи и с планки на кормилото - съвсем като в спортен болид.

Всички тези функционалности и благоприятни условия обезпечават извънредно деен жанр на шофиране. Дизайнерите на Opel са дарили Insignia GSi Sports Tourer с очебийно състезателен външен тип, който подхожда изцяло на държанието на пътя на новия модел. Големите хромирани отвори за въздух в предната част на автомобила и изчистените форми на задния спойлер недвусмислено демонстрират, че това е флагмански комби модел със спортни упоритости. Интериорът предлага на лидера отлична позиция зад спортния облицован с кожа волан в предлаганата по поръчка интегрална спортна седалка, създадена особено от екипа на Opel за версията GSi. Останалите пасажери се любуват на познатото високо ниво на комфорт в Sports Tourer - с обстойно пространство и на втория ред седалки, до 1665 литра размер на багажника и изцяло решение за инфоразвлечения и информационна съгласуваност с Opel IntelliLink и Opel OnStar. Всичко това трансформира новия Insignia GSi Sports Tourer в ефикасен флагман на марката Opel, който внася повече неспокойствие и наслаждение във всеки ден на пътя.

Върхов задвижващ елемент, ходова част и спирачна система - GSi е достоверен спортист до мозъка на костите

Точно както и Insignia GSi Grand Sport, инженерите на марката са прецизирали Insignia GSi Sports Tourer на именитата Nordschleife of the Nürburgring. Тук в планините Айфел Opel има тестови център за най-динамичните си коли. Insignia GSi Sports Tourer е оборудвана с мощен мотор с в действителност впечатляващи характерности - новият двулитров дизелов BiTurbo елемент употребява система с поредно двустепенно турбо пълнене и обезпечава оптималната мощ 154 кВт/210 к.с. при 4000 об/мин и оптимален въртящ миг от 480 Нм при едвам 1500 об/мин. GSi Sports Tourer BiTurbo се форсира от нула до 100 км/ч единствено за 7,9 секунди и доближава оптималната скорост 231 км/ч.

Тези, които биха предпочели GSi с съвременен и динамичен бензинов турбодвигател, сигурно ще открият своя любимец в лицето на двулитровия турбо бензинов арегат със 191 кВт/260 к.с., кадърен да обезпечи оптимален въртящ миг 400 Нм в диапазона от 2500 до 4000 об/мин (официален разход на гориво 2.0 BiTurbo съгласно стандарта NEDC (New European Driving Cycle) - градски 11,5 л/100 км, извънградски 7,1 л /100 км, междинен 8,7 л/100 км, публични междинни излъчвания на CO2 - 199 г/км). Този динамичен капацитет изпраща Insignia GSi Sports Tourer за 7,5 секунди от нула до 100 км/ч и разрешава реализиране на оптималната скорост 245 км/ч.

В основата на оптималното наслаждение от шофирането и ефикасната динамичност на пътя е напълно новата ходова част на версията GSi – скъсените пружини понижават клиренса на спортната комби версия с 10 милиметра в съпоставяне със общоприетия Sports Tourer, а специфичните спортни амортисьори понижават непотребните съмнения на каросерията до безспорен най-малко. Серийната за модела система на окачването FlexRide приспособява работата на амортисьорите и кормилната уредба в рамките на части от секундата. Системата се приспособява оптимално и оптимално дейно към стила на шофиране и калибрирането на педала на газта, както и момента на превключване на осемстепенната автоматизирана предавателна кутия. В взаимозависимост от определения режим - Standard, Tour или Sport, настройките на ръководството и реакцията на педала на газта са по-меки (Tour) или по-директни и с спомагателна доза експанзия в настройките (Sport). Уникален за версията GSi е режимът Competition, който се включва посредством бутона ESP. Двойното натискане разрешава на умелите водачи повече независимост и поднасяне в завоите посредством изключване на контрола на сцеплението. А в случай че индивидът зад кормилото на Insignia GSi в действителност желае да има пряк и цялостен надзор над всичко, той може да превключва предавките на серийната за модела 8-степенна автоматизирана предавателна кутия ръчно посредством планките на кормилото.

 Opel Insignia GSi Sports Tourer - спортният, праволинеен комби модел

Уникалната в този авто клас система за двойно предаване Twinster с функционалност torque vectoring се съчетава идеално със спортната ходова част на модела. Системата с двоен съединител заменя стандартния диференцил на задния мост и обезпечава по-прецизно самостоятелно предаване на мощността към всяко от колелата. На процедура това значи, че Insignia GSi Sports Tourer следва тъкмо и праволинейно линията, заложена от лидера и на практика отстрани изцяло наклонността към недозавиване, при която предните колела теглят по допирателната на завоя и могат да провокират овакантяване на лентата за придвижване.

За да доставят изобилната мощност на задвижващия тракт в условия на най-благоприятен контакт с пътя, инженерите на марката са оборудвали Insignia GSi Sports Tourer с гуми Michelin Pilot Sport 4 S с извънредно високо равнище на сцепление, инсталирани на огромни 20-цолови колела. За превъзходното прекъсване при високи скорости се грижат мощни спирачки Brembo с четирибутални спирачни апарати и дискове с диаметър 345 милиметра. Всичко това, дружно със познатата олекотена структура на Insignia Sports Tourer обезпечава несравнимо непосредствено, спортно държание на пътя, каквото хората нормално не чакат от комби моделите.

Агресивен дизайн и впечатляващ комфорт – героят на всекидневието в спортна форма

Същото важи в цялостна степен и за интериора - тук комби версията на GSi съчетава сполучливо изобилното пространство с типичното за Sports Tourer високо ниво на комфор с присъща спортна нотка. Това прави Insignia GSi Sports Tourer толкоз занимателна за пасажерите, колкото и за лидера, който може да се наслаждения напълно в прегръдките на предлаганата по поръчка интегрална седалка, създадена особено от специалистите на Opel за версията GSi. Висококачествената спортна седалка със документ за утвърждение от самостоятелната немска организация от медицински специалисти по ортопедия AGR (Aktion Gesunder Rücken e. V. - Инициатива за възстановяване здравето на гърба) с висока облегалка и интегрирана опора за глава - с гордо избродирано лого GSi - предлага превъзходна странична опора в бързи завои, както и отличен комфорт при дълготрайно пътешестване на дълги дистанции. Всичко това се дължи и на познатата от Sports Tourer и потвърдила качествата си композиция от вентилация, отопление, функционалност за масаж и регулируеми странични опори. Облицованият с кожа и полегат в долната си част състезателен волан и алуминиевите педали ускоряват още повече спортната атмосфера на мястото на лидера.

Междуосието на Insignia GSi Sports Tourer от 2 829 милиметра обезпечава великолепно чувство за шир в интериора на новия модел. Това е изключително мощно изразено на втория ред седалки, където могат да пътуват удобно трима пасажери, а двете външни места се отопляват. Всички на борда на новия модел се радват на върхови инфоразвлекателни благоприятни условия и информационна съгласуваност с помощта на най-новото потомство системи IntelliLink, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto. Неизменна част от оборудването на модела е и революционната система за лична връзка и мобилни услуги Opel OnStar, която към този момент предлага и спомагателни услуги като запазване на хотелски стаи и търсене на свободни места за паркиране. Благодарение на 4G LTE WLAN точката за достъп, всички пътуващи в Insignia Sports Tourer могат да разчитат на бърз и елементарен достъп до интернет с мобилните си устройства.

Зад привличащият вниманието динамичен външен тип на Insignia GSi Sport Tourer с предни отвори за въздух с хромирани лайстни и хромирани изпускателни тръби, както и впечатляващ заден спойлер за нужния аеродинамичен напън върху задния мост се крие един извънредно удобен автомобил. Също като това на естествения му другар, багажното поделение на спортната версия предлага заслужен за пример потребен размер от 560 до 1665 литра, а в допълнение предлаганите разграничени и сгъваеми в съответствие 40/20/40 задни седалки дават опция за извънредно гъвкаво настройване на вътрешното пространство. С цел да се улесни оптимално товаренето и разтоварването на багажника, сензорно управляваният похлупак на багажника се отваря и затваря без нужда от допиране – единствено с елементарно придвижване на крайници под задната ризница. Собствениците на Insignia GSi Sports Tourer могат да се възползват и от преимуществата на доста други водещи технологии – от новаторската матрична система на предните светлини IntelliLux LED® до системата за предизвестие за конфликт начело FCA (Forward Collision Alert) с функционалност за различаване на пешеходци и автоматизирано спешно прекъсване АEB (Automatic Emergency Braking). Това прави новaта Insignia GSi Sports Tourer също толкоз нападателен и динамичен, колкото и удобен, само че на първо място безвреден и удобен комби автомобил за цялото семейство.

Дълга 33 години традиция: GSi моделите на Opel

Insignia GSi е последовател на дългата традиция на спортни коли Opel с името GSi. Първите раздвижващи кръвта модели на марката са Manta GSi и Kadett GSi (115 к.с. от 1.8-литров двигател) през 1984. Само четири години по-късно, 2.0-литровият DOHC 16-клапанов мотор на Kadett 2.0 GSi 16V обезпечава 150 к.с.. Първата Astra е оборудвана също с този мотор и през 1993 година се появява негова 1.8-литрова 125 к.с. опция с Astra GSi. Името GSi носят и няколко генерации Corsa, започвайки с Corsa A (1988 г.) със 100 к.с., която става най-търсената класическа кола. Последната (засега!) е Corsa D през август 2012 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР