Изключително бедствие, над 190 л. кв./м са падналите дъждове. Така

...
Изключително бедствие, над 190 л. кв./м са падналите дъждове. Така
Коментари Харесай

Демерджиев: Разследват се служители на Гранична полиция, които участват в трафика на мигранти

Изключително злополучие, над 190 л. кв./м са падналите дъждове. Така разяснява обстановката в Карлово, където е оповестено отчасти бествено състояние, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година в предаването " Събуди се " по Нова телевизия. 

Първите и най-важни дейности за евакуаиця бяха направени още през вчерашния ден с хеликопетри. Доставени се храна и медикаменти на откъснатите хора. Днес се прави оглед на пострдалите къщи в с. Богдан. Част от евакуираните хора в с. Каравелово бяха настанени в читалището. Имаше хора, които се нуждаеха от медикаменти и инсулин. Има къщи, които не са тествани. До момента няма открити починали хора, няма и съществено потърпевши. Най-сериозни са материалните вреди. На доста улици имаше паднали дървета, доста от тях са свалени от планината. До известна степен по тази причина е  допринесла и сечта в региона и това би трябвало да бъде тествано, посочи Демерджиев. 

По думите му няма информация за скъсана дига. 

Относно войната по пътищата вътрешният министър означи, че за последната седмица има единствено една жертва по пътищата, което съгласно него демонстрирам че въведените ограничения работят. 

Той добави, че 130 екипа на полицията реализират надзор на пътя и тези дейности на страната ще продължат. 

Служебният вътрешен министър разяснява и вчерашната си инспекция на границата с Турция. 

Корумпирани чиновници на " Гранична полиция " вземат участие в трафика на незаконни мигранти и подкрепят каналджиите. В момента има данни и се проверяват 3-4 случая, в които служители на реда са забъркани в трафик на мигранти. Във всеки от случаите става въпрос за присъединяване на 2-4 служители на реда. Има случаи, когато служители на реда обезпечават конвой на превози с мигранти, пропущат такива превози през контролни пунктове, сподели още Демерджиев. 

Той разясни, че ескортът не бил тъкмо съпровождане с полицейски автомобил по пътищата, само че патрулите прекарвали време с мигрантите без да подхващат дейности.

Толкова доста жива мощ на границата в никакъв случай не сме имали. Необходимо е да се прибави добре работеща техника, да се оправят пътищата, по които патрулират служителите на реда, съобщи още Демерджиев.

До 12 септември е удължена инспекцията против полицайката Симона Радева и още един чиновник на Министерство на вътрешните работи поради злополуката на столичния бул. " Черни връх ", при която някогашният футболист Георги Семерджиев умъртви две девойки. Според вътрешния министър те се ревизират дали са помогнали на Семерджиев да избяга от мястото на престъплението.

Има необичайно леки присъди за шофиране под въздействието на алкохол или дрога, съобщи още Демерджиев. За миналата седмица обаче има единствено една жертва в злополука, което показвало, че ограниченията на Министерство на вътрешните работи работят.

Демерджиев означи, че 250 чиновници на " Гранична полиция " са изтеглени от границата за изброите и ще бъдат смеенни с фрагменти на Министерство на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР