Изключителна усложнена е обстановката в цялата страна. Ситуацията се влошава

...
Изключителна усложнена е обстановката в цялата страна. Ситуацията се влошава
Коментари Харесай

Тежка зимна обстановка в цялата страна, ситуацията се влошава

Изключителна усложнена е ситуацията в цялата страна. Ситуацията се утежнява с всяка минала минута.

През нощта се чака ситуацията да се усложни. Причината е средиземноморският циклон Бетина. Национален институт по метеорология и хидрология предвижда червен код за североизточна България, оранжев за Източна България и жълт за северната и югоизточната част на страната.

В късните часове на събота пожар спря електрозахранването в югозападните елементи на столицата на довечера.

Заради изобилните снеговалежи няма ток и на доста места в Софийска област. Това са общините Костенец, Драгоман, Правец, Ботевград, Самоков, Годеч, Сливница, Божурище, Костинброд, Долна баня, Елин Пелин, Своге.  

В късните часове стана по-рискове и пътуването. Тирове са блокирали път Е-79 на така наречен сектор " Пъстренеца ", преди град Монтана.

Тирове са блокирали Е-79 край Монтана и Автомагистрала " Струма " сред втори и трети тунел в посока София

През деня обстановката също беше тежка.

Заради изобилният снеговалеж се е наложило ограничението на тежкотоварния трафик по всички автомагистрали в страната.

Над 370 машини за разчистване към този момент са на терен. Имало е произшествия, които са без потърпевши и жертви. Мъглата и снегът провокираха злополука на Автомагистрала " Хемус ", като тир е блъснал кола с 5 души.

„ Към момента сме лимитирали придвижването за тежкотоварни коли в областите Видин, Враца, Монтана и Плевен. По пътя от Кюстендил до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ е лимитирано придвижването заради снегопочистване. Апелираме жителите да карат деликатно и съобразена скорост ", съобщи Петър Модев специалист в Ситуационен център на АПИ.

„ Ограничава се придвижването по Автомагистрала „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “ за тежкотоварния трафик. Най-добрата вест е, че все още няма ПТП-та с умряли хора. Съветваме водачите, по опция довечера и на следващия ден, да не подхващат пътувания, в случай че не се постановат в действителност. Ако се предприеме такова, дано колите да са готови за зимни условия ", сподели контрольор Георги Милев от " Национална полиция ".  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР