Изключителна усложнена е обстановката в цялата страна. Ситуацията се влошава

...
Изключителна усложнена е обстановката в цялата страна. Ситуацията се влошава
Коментари Харесай

Обстановката на много места в страната се влошава с всяка минута

Изключителна усложнена е ситуацията в цялата страна. Ситуацията се утежнява във всяка минала минута, оповестява Българска национална телевизия. Заради изобилният снеговалеж се е наложило ограничението на тежкотаварния трафик по всички автомагистрали в страната.

Над 370 машини за разчистване към този момент са на терен. Имало е произшествия, които са без потърпевши и жертви. Мъглата и снегът провокираха злополука на Автомагистрала " Хемус ", като тир е блъснал кола с 5 души.

" Към момента сме лимитирали придвижването за тежкотоварни коли в областите Видин, Враца, Монтана и Плевен. По пътя от Кюстендил до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " е лимитирано придвижването заради снегопочистване. Апелираме жителите да карат деликатно и съобразена скорост ", съобщи Петър Модев специалист в Ситуационен център на АПИ.

" Ограничава се придвижването по Автомагистрала " Хемус ", " Тракия " и " Струма " за тежкотоварния трафик. Най-добрата вест е, че все още няма ПТП-та с умряли хора. Съветваме водачите, по опция довечера и на следващия ден, да не подхващат пътувания, в случай че не се постановат в действителност. Ако се предприеме такова, дано колите да са готови за зимни условия ", сподели инсп. Георги Милев от " Национална полиция ".

Няма проблеми с прекосяването на " Шипка ", 10 машини почистват платното
В София на терен са над 170 снегопочистващи машини, като към този момент са осъществени и обработки срещу замръзване.

Екипите и техниката остават на терен в столицата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР