Изключителен концерт ни очаква на 24 март в зала 1

...
Изключителен концерт ни очаква на 24 март в зала 1
Коментари Харесай

Mariza: За мен е важно да докосвам публиката

Изключителен концерт ни чака на 24 март в зала 1 на НДК! Талантливата и очарователна Mariza отново ще ни плени с носталгичните си и белязани с блян фадо осъществявания. А през днешния ден, броени дни преди концерта, вижте какво показа най-известната португалка пред Момичетата от града!

Мариза, за четвърти път идвате в България. Какво ни носите този път?

Нося песните от новия си албум Mundo, нямам самообладание да го показва пред българската аудитория. Разбира се, подготвила съм и няколко по-стари и добре познати песни като Chuva, Barco Negro, Meu Fado Meu и Rosa Branca.

Разкажете повече за новия си албум.

Mundo е албум за зрелостта и равновесието. Проектът демонстрира музиката като метод за медитация, като метод за прозрение и осъзнаване на страстите. За мен е значимо да допирам публиката, по тази причина и от известно време се стремя концертите ми да стават все по-интимни и персонални.

През последната година получихте нови и огромни самопризнания, има ли останала премия, която да се стремите да спечелите?

Има, само че, почтено казано, ми се коства невероятно да ги печеля! Мечтая си за " Оскар " и " Грами "! Но да ви кажа искрено, премиите не са това, което ме движи напред. Да, те носят наслада и задоволство, само че Музиката е в основата на всичко! И по този начин би трябвало да бъде постоянно.

Разкажете ни за началото на кариерата си, мъчно ли беше и какво Ви поведе по пътя на фадо?

Началото беше доста умерено, някак безгрижно. Тогава португалската музика не беше доста позната и нямаше напън. Пет години по-късно нещата към този момент бяха разнообразни. Започнах да пея на най-хубавите международни подиуми. Пътят ми е изпълнен с доста обич, грижа и усърдие да показва музиката си по-възможно най-хубавия метод.

Каква е ролята на Амалия Родригеш в живота Ви?

Мога самоуверено да кажа, че Амалия е съществена фигура – крайъгълен камък за всеки фадо реализатор. Тя вечно ще остане най-великата певица в историята на португалската музика. Най-добрата фадо певица, която в миналото се е раждала! В нашата музика времето се дели на преди и след Амалия Родригеш.

Правили сте доста колаборации с известни лица на изкуството – Стинг, Саура, Буйка... Коя е най-ценната за Вас?  Не мога да дефинира, тъй като за времето си всяка взаимна работа е имала своята цел и предопределение. Гордея се и се веселя, че съумях да осъществя всички тези колаборации. Надявам се, че специалността ще ме срещне и с други актьори, на които се удивлявам.

Как съчетавате работата и персоналния си живот? Знаем, че за една жена това постоянно е предизвикателство...

Опитвам се да върша по-малко концерти, тъй като откогато станах майка, желая да извозвам повече време със сина си и фамилията си.

Какво обичате да вършиме отвън работата?

Да извозвам време с детето си. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР