Изключен е мащабен военен конфликт между Русия и Украйна, но

...
Изключен е мащабен военен конфликт между Русия и Украйна, но
Коментари Харесай

Проф. Д. Йончев: Украйна скоро няма да се освободи от ролята на ябълка на раздора

" Изключен е огромен боен спор сред Русия и Украйна , само че въпреки това - би трябвало в средносрочно бъдеще да забравим за дефинитивно споразумяване на разногласията там. Ще имаме огнище на дипломатическо напрежение , което ще служи за поддържане на огъня ". Този коментар направи пред БНР проф. Димитър Йончев, специалист по въпросите на сигурността.

Според него Украйна скоро няма да се освободи от ролята на ябълка на раздора, тъй като при сегашната обстановка в света тя прави работа в геополитическото съревнование сред Съединени американски щати, Европа и Русия, в което прикрито присъединяване има и Китай.

По думите на специалиста Москва се пробва да покаже, че е състезател, който няма да бъде поставян в ъгъла.

" Върви и успореден развой, в който се търсят контакти на високо равнище сред противниците (САЩ, Европа, Русия и Китай - б.р.), което е знак за поддържане на междудържавните връзки в някаква цивилизована рамка. В това е и моята вяра ", посочи проф. Йончев.

" Обстановката наподобява изострена, само че не е, тъй като в основата постоянно става дума за пари и то за съществени пари, за съществени вложения - примерно " Северен поток 2 ". В геополитически проект става дума за стопански ползи ", изясни още специалистът по сигурност.

Интервюто на Георги Марков с проф. Димитър Йончев в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР