Изказванията на земеделския министър Румен Порожанов от последните дни явно

...
Изказванията на земеделския министър Румен Порожанов от последните дни явно
Коментари Харесай

Прокуратурата уточни: Порожанов не проверява, той е проверяван

Изказванията на земеделския министър Румен Порожанов от последните дни очевидно са разгневили прокуратурата. В публично известие до медиите оттова обясниха през днешния ден, че земеделското министерство не взе участие в инспекциите на злоупотреби с евросрества, то е измежду проверяваните институции. Както и Държавен фонд " Земеделие ". От Спецпрокуратурата направиха уточнението, тъй като от няколко дни Порожанов разяснява пред медиите, че повереното му ведомство е почнало инспекции на всички къщи за посетители, издигнати с европейски средства.

Проверка тече на работата на самия Държавен фонд " Земеделие " и на Министерството на земеделието и храните. Проверката не се реализира взаимно с тях, категорично показват от прокуратурата.

Проверките се правят в границите на пълномощията на прокуратурата, предоставени са на органите на Министерство на вътрешните работи и не се реализират взаимно с Министерство на земеделието, храните и горите, нито с Държавен фонд " Земеделие ".
Предметът на инспекциите обгръща и работата на тези държавни органи по стратегиите, финансирани от Европейския съюз.

От прокуратурата напомнят, че още на 23 април по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров, на Главна дирекция " Национална полиция " - Министерство на вътрешните работи са предоставени инспекции на всички планове по размер 311 " Разнообразяване към неземеделски действия " по Програма за развиване на селските региони. Проверка е разпоредена и на всички планове, по които са подпомагани разноски, свързани със закупуване на пътни транспортни средства за неземеделски действия, директно свързани с активността на бенефициентите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР