Изказванията на руския президент Владимир Путин за войната срещу Украйна

...
Изказванията на руския президент Владимир Путин за войната срещу Украйна
Коментари Харесай

ISW: Идиотските изказвания на диктатора Путин пред службите за сигурност на ОНД, са били подкрепени от председателя на Държавната дума

Изказванията на съветския президент Владимир Путин за войната против Украйна демонстрират, че той продължава да преследва задачите, поради които подреди пълномащабна инвазия. Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW) в ежедневния си разбор за войната в Украйна.
 
Анализатори показват, че по време на срещата с представители на службите за сигурност на Оперативно-наблюдателно дело водачът на Кремъл е застъпил пропагандни тези.
 
" Путин съобщи, че " Украйна е изгубила суверенитета си " и че " Съединени американски щати употребяват Украйна като таран " против Русия, Съюзната страна на Русия и Беларус, ОДКБ и Оперативно-наблюдателно дело ", уточни ISW.
 
Специалистите настояват, че идиотските изявления на диктатора са били подкрепени от ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин. Депутатът съобщи, че " Украйна е окупирана от НАТО " и " се е трансформирала в колония на Съединени американски щати ".
 
Институтът за проучване на войната означи, че сходна изразителност е несъвместима с равноправни договаряния за преустановяване на огъня, да не приказваме за преустановяване на войната, стартирана от Русия.
 
" Вместо това, това навежда на мисълта, че Кремъл към момента се стреми към военна победа в Украйна и към промяна на властта в Киев, което би повлияло на преориентацията на Украйна към Запада. Това също по този начин демонстрира, че задачите на Путин се простират оттатък територията, която той желае да анексира ", допълват анализаторите.
 
Разследване на Ройтерс на документи, открити в зарязан съветски команден пункт в Балаклия, Харковска област, удостоверява отдавнашните оценки на ISW за неприятното положение на съветските сили.
 
ISW от дълго време прави оценка, че стандартната съветска войска в Украйна е мощно деградирала и значително е изгубила офанзивни качества от лятото на 2022 година насам, само че и моралният дух на руснаците е доста невисок.
 
Разследването на " Ройтерс " откри, че съветските елементи край Балаклия са били с извънредно незадоволителна бройка, като бойният батальон е бил с 19,6% бройка, а аварийна част - с 23% бройка.
 
За неприятното показване на съветските сили са съдействали ниският морал, неприятната логистика и властническите командири, които се стремят да задържат с цената на всичко малкозначими позиции.
 
Руските окупационни управляващи в Херсонска област се пробват да смекчат осведомителните послед
ици от изтеглянето на съветските войски от западния бряг на река Днепър. Руските сили не престават да приготвят отбранителни позиции на западния и източния бряг на река Днепър в Херсонска област.
 
Руски източници удостоверяват, че украинските сили не престават да организират контраофанзивни интервенции в северозападната част на Херсонска област.
 
Руските окупационни управляващи в Херсонска област продължиха да реалокират жителите от западния бряг на река Днепър. Собственикът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин отхвърли предходна оценка на ISW, съгласно която той се е конфронтирал с Путин и други силовистки фракции по отношение на хода на войната в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР