Изказването на премиера Бойко Борисов относно дупките за пътищата е

...
Изказването на премиера Бойко Борисов относно дупките за пътищата е
Коментари Харесай

АПИ: Животът на един нов път е 5-6 години

Изказването на премиера Бойко Борисов по отношение на дупките за пътищата е по отношение на отговорността на страната, малко е метафорично. Няма по какъв начин обаче да се случи по този начин, че до всяка дупка да има служител или служител на реда. Това съобщи членът на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов.

От думите на Глосов пред Нова телевизия стана ясно, че е стартирана рехабилитация на 570 километра републиканска пътна мрежа т.е. на 1/40 от цялата мрежа – 20 000 километра, като в сметката не влизат пътищата в обитаемоте места . Не можем да поемем всички пътища едновременно, добави инженерът.

Относно въвеждането на тол системата и чаканите доходи, Глосов направи оценка, че сред 3 и 4 пъти да се усилят опциите за ремонт и в границите на 10 години да има ремонт на цялата мрежа. Пак по думите на Глосов " животът " на един нов път е сред 5-6 години приблизително.

Същевременно Глосов беше безапелационен, че през зимата нашите пътища се поддържат не по-зле от тези в Германия.

Представителят на АПИ обаче се оплака, че в България има доста внезапни амплитуди, както и че години наред има недофинансиране . Според него проблеми с дупки няма при новопостроени пътища, които " общо взето се държат ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР