Изказване на капитана на България Цветан Соколов след победата на

...
Изказване на капитана на България Цветан Соколов след победата на
Коментари Харесай

Цветан Соколов: Трябва да си вземем някои поуки

Изказване на капитана на България Цветан Соколов след успеха на България над Финландия с 3:1 гейма в мач от група В на Европейското състезание по волейбол.

Цветан Соколов (капитан на България) - „ Важна победа, това е най-важното. Трудно започнахме, казусът е, че позволяваме постоянно първоначално да ни поведат с няколко точки, което не е ОК, тъй като по-късно би трябвало да рискуваш и не постоянно може да се получи. Така че веселя се, че спечелихме, спечелихме три точки, само че в действителност би трябвало да си вземем някакви поучения, отсега нататък да нямаме едно разпределяне още от началото, още първоначално би трябвало да тръгнем нападателно и да търсим точки ние, а не да чакаме другият тим да ни ги подари, сподели Соколов за Българска телеграфна агенция.

Аз още преди да стартира Европейското състезание споделих, че като домакини и стените оказват помощ. Публиката беше до нас, поддържаше ни и постоянно, даже когато не бяхме на висота, те бяха до нас и с нас и има благодаря в действителност ужасно доста. Защото доста пъти съм казвал, че публиката е седмият състезател на игрището. Смяната ми във втория гейм е треньорско решение, нямам контузии. Няма никакво значение какво се случва, без значение дали играя или не играя, значима е успеха, значим е тимът.

Разбира се, в модерния волейбол сега всичко е игра на сервиз, сервиз-блок, в случай че биеш добър сервиз значи, че по-късно можеш по-спокойно да имаш сайд-аут, да имаш брейк пойнт, доста по-спокоен си да рискуваш. Последният гейм сподели, че в случай че бием един прекрасен сервиз, даже да не търсим толкоз асове, в случай че ги разсейваме на посрещане просто се играе доста по-леко. Още първоначално споделих, че класирането, да гледаме да си вършим някакви сметки е най-големия проблем.

Мисля, че на това нещо не би трябвало да обръщаме внимание кой кой е, дали е първи или е втори, значимото е ние да си гледаме нашата паничка, да гледаме ние какво вършим, да се борим за победа, без значение дали е 3:0, 3:1 или 3:2. Важно е нашият тим да израства побеждавайки. Спокойствието идва с успехите. Много по-спокоен ще си в случай че побеждаваш. Ние сега нямаме право на неточност и би трябвало да се раздаваме във всеки един мач и да търсим победа, тъй че дано да гледаме напред. Имаме един ден отмора, в който няма да играем мач, да обърнем внимание на някои елементи, даже и малко да обърнем внимание на тях, с цел да може да подобрим и да търсим победа в идващия мач.

В момента доживяхме такива години, в които няма безспорен любимец, като изключим един-два тима в света, може би – три. В момента може да се случи всичко в един мач, както видяхте Испания излезе и ни „ умъртви “ със сервиз, изкараха ни отвън третия метър и по-късно нямаше по какъв начин да играем против тях. Те рискуваха и победиха, ние през днешния ден играхме по-изчистено, търсехме да вземем за пример да има повече разигравания, да държим топката в играта и това ни се уплътни, тъй като ние сме тим, който е добре на блок, стои добре в отбрана, тъй че дано да използваме нашите мощни страни и да се постараем в действителност да си върнем това самочувствие на сервиз, тъй като нашият тим може. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР