Изискванията за психологическа годност да се прилагат само за водачи,

...
Изискванията за психологическа годност да се прилагат само за водачи,
Коментари Харесай

Предлагат промени в психотестовете за шофьори

Изискванията за психическа валидност да се ползват единствено за водачи, които са направили тежки нарушавания, довели до лишаване на книжката, за претендентите за т категории С1, С, D1 или D и за тези, които желаят да карат такси. Това плануват промени в Закона за придвижването по пътищата, качени за публично разискване.

Такъв тест ще е наложителен и за ръководителите на изпитни комисии за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС, преди да бъдат избрани за първи път.

В в този момент настоящия закон водачите, извършващи публичен транспорт, би трябвало да имат годен документ за психическа валидност, който се възобновява на разнообразни интервали - сред една и три години, според от възрастта на лидера.

„ През последните няколко години непрестанно постъпват оферти от браншовите организации в региона на автомобилния превоз с оферти за анулация на това условие. Статистиката демонстрира, че за интервала 01.01.2021 година – 31.12.2021 година са регистрирани 72 077 психически проучвания на 70 797 водачи на територията на цялата страна.

Общият брой лица, на които през 2021 година не е издадено уверение за психическа валидност е 73, което съставлява 0,1 % от подложените през 2021 година на психическо проучване 70 797 броя водачи “, написа в претекстовете към законопроекта.

Какви са разпоредбите за каране на електрическа тротинетка в града

Според създателите му настоящото условие за от време на време проучване за психическа валидност на водачите, извършващи публичен транспорт, съставлява спомагателна административна тежест без да води до доста повишение на пътната сигурност и в тази връзка се предлага неговото отпадане.
 istock istock
Друга смяна планува за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС от категория D, претендентът да има дееспособност за ръководство на МПС от категория В със съответния стаж. Сега се изисква те да имат и дееспособност от категория С.

Предлага се още производителите на транспортни средства наложително да дават на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ техническата информация, нужна за осъществяване на прегледа за инспекция на техническата редовност на автомобила. Как това ще става ще бъде написано в разпоредба.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР