Изискванията към отбранителната индустрия нарастват значително благодарение на господин Путин

...
Изискванията към отбранителната индустрия нарастват значително благодарение на господин Путин
Коментари Харесай

Тагарев: Изискванията към отбранителната индустрия нарастват заради господин Путин

Изискванията към отбранителната промишленост нарастват доста с помощта на господин Путин и неговите нападателни дейности. Това съобщи министърът на отбраната Тодор Тагарев пред публицисти, който взе участие на конференцията, отдадена на бъдещето на отбранителната промишленост, която се организира в София през днешния ден, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

" Необходими са бързо развиване, бързо внедряване на нови артикули и мащаб на производството, защото единствено в случай че погледнем еднокалибрени артилерийски снаряди по няколко хиляди дневно се употребяват на фронта в Украйна ", означи той.

По думите му българската военна промишленост има потенциалът да способства за софтуерното развиване в сферата както в Европа, по този начин и в НАТО.

Относно шпионския скандал от през вчерашния ден той сподели, че има непрекъснато работещи механизми. Той изясни, че специфична инспекция не е назначавана след вчерашния случай.

" По принцип би трябвало да се тормозим от враждебно въздействие в нашата страна. Има сили, които влагат обилни запаси с такива цели ", разяснява той.

" След много години занемаряване на потребностите на защитата тази година за пръв път от десетилетия бюджетът за защита надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт, капиталовата част от него е над 1/3, което надвишава минималните условия ", сподели още той във връзка парите за рационализация армията ни.

Министър Тагарев изясни, че в програмата за вложения в областта на защитата, която е с небосвод 2023 - 2032 година, има 18 милиарда лв.. Половината от тях към този момент са заложени за плановете за самолетите F-16, бойните кораби, Страйкърите и съпътстващата към тях инфраструктура. Втората част ще бъдат вложени след 2027 година в останалите предпочитани планове.

Той сподели още, че ще продължат да бъдат употребявани публичните поръчки за възлагане на планове, свързани с модернизацията на българската войска и военната ни инфраструктура.

Според Тагарев би трябвало да се развиват опциите за придобиване на многонационални формати. По думите му това е късмет както за обединяване на няколко страни, по този начин и за договаряне на най-хубавите условия - цени, доставки и др.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР