Изискванията да станеш полицай са сериозно занижени, а подготовката на

...
Изискванията да станеш полицай са сериозно занижени, а подготовката на
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Изискванията да станеш полицай са занижени, подготовката на униформени се е влошила

Изискванията да станеш служител на реда са съществено занижени, а подготовката на униформени в школите на Министерство на вътрешните работи се е влошила, тези аргументи посочи преподавателят по национална и интернационална сигурност проф. Николай Радулов за вулгарното държание на чиновник на реда към младежи. Държанието му провокира социална полемика след клип, на който се вижда по какъв начин той наскърбява момчетата при нощна инспекция в квартирата им.

„ Не е обикновено сходно държание на служител на реда, има стандарти които би трябвало да се съблюдават. Лошото е,че през последните 10 години, от една страна Министерство на вътрешните работи падна доста ниско с рейтинга измежду хората, а от друга понижават условията за патрулни служители на реда – с цел да запълнят щатните бройки, назначават хора, които преди 10-20 години в никакъв случай нямаше да имат достъп до униформа и оръжие.“, коментира  проф. Радулов пред БТВ.

Той допълни, че неприятната начална подготовка също оказва въздействие за държанието на униформените и напомни, че преди години Министерство на вътрешните работи е имала 4 школи, в които е обучавала чиновниците си, а на всеки 5 години е опреснявала знанията им.

Психологът Христо Монов съобщи, че не трябва всички служители на реда да бъдат слагани под общ знаменател, тъй като има и доста положителни образци, когато чиновниците на реда оказват помощ на жителите. Според него обаче непристойното държание е проекция на протичащото се в страната.

„Проекции на съсипия, разруха и заличаване на всичко ценностно – футболистите са чалга звезди, служителите на реда са селски биачи, а политиците ни са последно качество в Европа ”, разяснява Монов и добави, че държанието на младежите демонстрира, че те нямат почитание освен към чиновниците на реда, само че и към всички останали.

Проверката по случая с бащата на президента в Харманли беше избрана като ПР от Монов.

Радулов акцентира, че не вижда интрига в тази ситуация, а държанието на служителите на реда разказа като „ слугинаж към власт имащите ”.

„ Лошият модел на държание явно съществува в Министерство на вътрешните работи и той е толкоз явен, че Министерство на вътрешните работи разгласи търг за компания, която да преструктурира системата, т.е. да свърши работата на ръководителите, назначени за това ”, уточни Радулов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР