Изискването за зелен сертификат за посещението на редица обекти на

...
Изискването за зелен сертификат за посещението на редица обекти на
Коментари Харесай

Изискването за сертификат “пробуди“ заспалата ваксинация

Изискването за зелен документ за визитата на редица обекти на закрито, което влезе в действие от през днешния ден, засилва в последните два дни съвсем спрелия развой по имунизация в страната.

Към 17 часа в четвъртък бяха сложени 23 206 дози ваксини против Covid-19. За съпоставяне през последната седмица у нас се слагат приблизително по към 5000- 7 000 дози ваксини. Най-високи стойности на имунизация в страната бяха регистрирани през май месец – по 37 000-38 000 дози на ден, след което броят им гладко понижа до съвсем цялостното стопиране на имунизацията.

В последните дни още веднъж се следи раздвижване с опашки пред имунизационните пунктове. През вчерашния ден са сложени 13 484 дози – което също е съвсем двойно на имунизациите от предните дни.

Страната ни продължава да е все по този начин на дъното по имунизация в Европейски Съюз с изцяло ваксинирано едвам 24% от пълнолетното население при 74% приблизително за общността. С най-малко една сложена доза у нас са единствено 25% от пълнолетните при съвсем 80% в Европейски Съюз.

От през днешния ден зеленият документ се изисква за визити в кина, тетри, музеи, галерии, заведения за хранене и развлечение, фитнес и спортни зали, огромни магазини над 300 кв. м. и други Документът е нужен и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, образования и така нататък

На условието за “зелен документ “ би трябвало да дават отговор и работещите в съответните обекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР