Изискана церемония даде началото на шестото издание на Международния кино-литературен

...
Изискана церемония даде началото на шестото издание на Международния кино-литературен
Коментари Харесай

Синелибри събра ценители на киноадаптациите в зала 1 на НДК

Изискана гала даде началото на шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който тази година носи символичното мото „ Възпитание на възприятията “. Той ще продължи до 8 ноември и с изключение на в София, тази година главната част от програмата на фестивала ще бъде показана в още 7 града.

Откриването се състоя при строго спазване на здравните ограничения. Жаклин Вагенщайн, шеф и създател на фестивала, показа членовете на журито и насочи признателност към сътрудниците на събитието и към всички ценители на киното и литературата. Специален бонус за феновете на откриващото събитие бе свежата престъпна комедия „ Кръстницата “ на режисьора Жан-Пол Саломе, с Изабел Юпер в основната роля.

Фестивалът продължава с амбициозна поредност от кино министър председатели, креативен полемики и уебинари с присъединяване на Боян Папазов, Георги Тенев, Светлозар Василев и Николай Йорданов; събития, отбелязващи знакови годишнини; вечер в памет на непрежалимия Иржи Менцел; видеоконферентни връзки с екипите на „ Лято 85 “ и „ Пилат “, галавечери на културите на Франция, Италия, Испания, Португалия, Дания, Унгария. На 24 октомври в кино Люмиер Лидл ще се състои формалната гала по награждаване на най-хубавата киноадаптация от конкурсната стратегия. Ще бъде осъществена видео връзка със световноизвестния френски кинорежисьор Жан-Жак Ано в качеството му на почетен ръководител на журито и с неговите сътрудници Мика Каурисмаки, Сантяго Амигорена и Бабис Макридис. На живо в залата ще участват българските представители на журито Милко Лазаров и Снежина Петрова. След церемонията ще бъде излъчена провокативната драма „ Любовникът “ на Жан-Жак Ано по емблематичния разказ на Маргьорит Дюрас. Събитието на 24 октомври ще бъде мотив да бъде показано превъзходното българско издание на книгата на Ано „ Един живот за киното “. Прилагаме файл с цялостен лист на всички идни събития.

За първи път в границите на фестивала ще се състои редом лъчение на доста от филмовите заглавия посредством платформата Neterra TV+( ), а феновете могат да се възползват от няколко атрактивни промоции. Билети за всички присъствени прожекции могат да бъдат закупени от и в офис мрежата на EasyPay, на касите на НДК и съответните киносалони, както и посредством уебстраницата на фестивала. Организаторите насочат зов към всички фенове да носят маски и да съблюдават регламентираните условия за отдалеченост в залите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР