Изиграха се и двата полуфинални сблъсъка на тазгодишното Световно първенство

...
Изиграха се и двата полуфинални сблъсъка на тазгодишното Световно първенство
Коментари Харесай

Ясен е финалният двубой на Световното първенство по волейбол

Изиграха се и двата полуфинални конфликта на тазгодишното Световно състезание по волейбол и финалистите са към този момент ясни. За трофея ще спорят Полша и Италия, а в мач за третото място ще се изправят тимовете на Бразилия против Словения.

Полша съумя да съкруши Бразилия в първия полуфинален мач. Домакините изгубиха първия гейм с 23:25 точки, само че съумяха да се активизират и да вземат втората част с 25:18. Последва цялостен поврат, откакто Полша завоюва и третия гейм с 25:20. Бразилия не се съобщи и съумя да изравни частите, печелейки четвъртата с 21:25. Последва тайбрек, който беше трагичен и вървеше точка за точка. При 12:12 Полша под звуците на шумната аудитория завоюва три следващи точки и по този начин победи в петата част с 15:12 и си осигуря място на финала.

В другия полуфинален конфликт Италия завоюва изразително против другия хазаин – Словения. Първата част стартира смразяващо за домакините, които губеха със 7:1 точки и разумно изгубиха първата част – 25:21. Вторият гейм нямаше такова съществено отделяне за Италия, само че най-после съумя да завоюва значимите точки и по този метод да поведе с 2:0 в общия резултат. Третата част беше сходна на първата, като още веднъж имаме ранен задатък за водения от Фердинандо Де Джорджи тим, като поведе с 5:0. Словения съумя да изравни при 16:16, само че скоро по-късно последва ново отделяне в резултата и Италия спечелия и третия гейм – 25:21.

Мачът за третото място сред Бразилия и Словения е първи, а след това следва финалът на Световното състезание по волейбол, противопоставящ Полша и Италия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР