Изход от политическата криза бе намерен с евроатлантическото мнозинство, ще

...
Изход от политическата криза бе намерен с евроатлантическото мнозинство, ще
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Изход от политическата криза бе намерен с евроатлантическото мнозинство, ще продължим с усилията за членството ни в Шенген и еврозоната

Изход от политическата рецесия бе открит с евроатлантическото болшинство, ще продължим с напъните за участието ни в Шенген и еврозоната. Това съобщи Йордан Цонев в декларация от името на парламентарната група на Движение за права и свободи.
 
" Изминалата 2023 година пристигна и си отиде с войни, спорове, рецесии и неустойчивост. България влезе в нея с четвърти подред парламентарни избори в търсене на излаз от политическата рецесия. Политическа рецесия, която прочее пристигна и по отношение на това, че връзката сред политиците и хората е скъсана. Работим по това тази връзка да бъде възобновена. От доверието на хората зависи работата на цялата политическа система и на всички институции. Изход на тази рецесия, траяла повече от 2 години, бе открит със съставянето на евроатлантическото болшинство. Нашата страна може да обезпечи сигурност единствено с участието си в най-мощния военно-политически съюз НАТО ", сподели Йордан Цонев.
 
И продължи:
" Ето за какво Движение за права и свободи отстояваше и ще отстоява твърдо уговорката България да бъде предан и пореден член на Алианса. Ние ще продължим напъните си през 2024 година за участието ни в Шенген и еврозоната. Ние удостоверяваме нашия ангажимент да участваме поредно и градивно, късаещи завършването на правосъдната промяна. Според нас най-важната смяна, която се случи през 2023-та година е възобновяване на конституционнозакрепения модел. Решенията, разпоредбите и значимите насоки на българската политика да се вземат тук, в българското Народно заседание "
 
Народният представител от Движение за права и свободи акцентира, че върху Народно събрание " тежи образуването на висшия орган на изпълнителния власт - Министерския съвет, както и контролът на тази власт ".
 
" През 2024 година ще работим поредно и уверено за одобряване на евроатлантизма като основополагаща идея за политиката на България и обезпечаване на пълноправното участие в Шенген и еврозоната. Повишаване на приходите и виталния стандарт на хората. Създаване на условия правосъдната система да работи дейно за обезпечаване правдивост на всеки български жител ", добави Цонев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР