Изграждането на завода за електромобили в Ловеч, което беше договорено

...
Изграждането на завода за електромобили в Ловеч, което беше договорено
Коментари Харесай

Ловешките електромобили ще са сред най-достъпните на световния пазар. Не и за българина

Изграждането на завода за електрически автомобили в Ловеч, което беше контрактувано преди година от тогавашния министър на стопанската система Кирил Петков с вложителя, на процедура към този момент е почнало.
Това удостовери за БНР изпълнителният шеф на компанията „ NEXT e GO “ – България арх. Любомир Станиславов.

Очаква се до края на идната година от завода да излязат и първите подготвени тестови коли .

Планира се работните места да бъдат към и малко над 1000, като ще се разкриват поетапно .

Инвеститорът към този момент разполага с всички разрешителни за строителните действия, определен е и главният реализатор на плана, почнало е ограждането на терена за градежа на завода.

Основните съставни елементи – да вземем за пример носещата структура на автомобила, ще се създават на място , само че избрани елементи като електромотор, батерия, седалки ще идват от външни снабдители , разясни арх. Станиславов.

" Нашият пазар е най-малкият в границите на Европейски Съюз. В тази сфера – продажбите на нови коли на глава от популацията, ние твърдо изоставаме от Европейски Съюз, от Западна Европа и даже от всичките страни в Източна Европа . Но в границите на общия пазар – международен или европейски, това ще бъде един от най-достъпните електрически коли, които ще се оферират . "

Същинското огромно произвеждане ще стартира през 2024 година, когато се чака да има и огромно търсене на подобен вид коли, посочи изпълнителният шеф.

Според Любомир Станиславов електрическите коли са бъдещето на автомобилната промишленост, тъй като са практични, лесни са за употреба и имат близка до нулата поддръжка .

Новият цех ще съживи стопанската система на града , чакат локалните поданици.
Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР