Изгодните условия по ипотечното кредитиране изкушават все повече българи да

...
Изгодните условия по ипотечното кредитиране изкушават все повече българи да
Коментари Харесай

Все повече купуваме жилища в строеж

Изгодните условия по ипотечното кредитиране изкушават от ден на ден българи да си купуват жилища в градеж. Ако до края на предходната година броят на продажбите на подобен жилища бяха 50%, само че през днешния ден техният дял към този момент е 70%. Според анализатори причина за това има и дефицитът, който се следи откъм подготвена продукция.

Предлагането на жилища в градеж в София е мощно, сочи информация в най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg . Оферират се близо 4000 жилището. Към момента в стадий на градеж се продават 189 едностайни жилища. Витоша, Дървеница, Левски, Надежда, Младост, Студентски град и Бояна за кварталите, в които има предложения за сходни парцели. Средната цена на квадратен метър е малко над 900 EUR.

Най-силно е предлагането на двустайни жилища в стадий на създаване – над 1600 е броят на предложенията. Близо 1000 от офертите са за парцели с повърхност до 70 кв.м. Средната цена е над 950 EUR/кв.м. При тристайните жилища предлагането е още по-голямо. Оферират се над 2100 парцела. От тях близо 900 са с повърхност сред 100 и 120 кв.м. Броят на по-големите (бел. ред. над 120 кв.м.) е близо 500, а междинната цена е към 1000 EUR/кв.м.

Също по този начин от ден на ден българи получават жилище за инвестиция. Този % от 25% към този момент е 45%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР