Изглежда само БСП, ДПС и ГЕРБ не разбират, че така

...
Изглежда само БСП, ДПС и ГЕРБ не разбират, че така
Коментари Харесай

Ана Пиринска: Оставката на Нинова дава златен шанс за БСП

" Изглежда единствено Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ не схващат, че по този начин повече не може и хората отхвърлят да живеят повече по този начин. Затова  оставката на Корнелия Нинова дава златен шанс  да бъде определен заместник-председател, който в договарянията, които предстоят, да не се окаже, че преговаряме единствено за министерски кресла, а преговаряме за безапелационни червени линии и съществени леви политики ....  " Подавам оставка, само че оставам до януари " е нищо повече от следващия трик  и внасяне на несъгласия и кавги в един основен миг - освен за Българска социалистическа партия, само че и за България.... Нинова няма нито моралното, нито законно право сега да води партията и да организира договаряния.... Нейната разрушителна политика направи по този начин, че не е несъмнено дали на идващите избори Българска социалистическа партия ще откри място в Народното събрание ". 

Така политологът Ана Пиринска, член на платформата " Социализъм 21 век ", някогашен член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, разяснява пред БНР оповестената оставка на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите на Пиринска  от 16 ноември Българска социалистическа партия е без ръководител  и виновното държание е Националният съвет на партията да избере заместител, който да извършва функционалностите ръководител до избирането на нов водач на Българска социалистическа партия, както е съгласно Устава на партията:

" Тази седмица единственото, което би трябвало да прави Българска социалистическа партия, е да упорства за безапелационна готовност и поддръжка на структурите в неделя (когато са изборите за президент - б.р.). Това, което се случи сега, е хвърлянето на партията в безпорядък. Струва ми се, че  можеше да има по-достойно привършване на тази мъка, само че за жалост няма да е по този начин ".

Според нея политиката на Корнелия Нинова е довела до цялостен срив на единствената лява партия в България:

" Това е един бойкот на лявото, бойкот на Българска социалистическа партия ".

Пиринска уточни, че Българска социалистическа партия е единственият ляв вектор, " който може да подсигурява, че новото държавно управление няма да залитне в крайнодесни и неолиберални политики ".

Интервюто на Снежана Иванова с Ана Пиринска в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР