Изглежда, че най-опасните неща в кухнята не са пръските горещо

...
Изглежда, че най-опасните неща в кухнята не са пръските горещо
Коментари Харесай

Защо не трябва да пиете чай от комплекта на баба си и е по-добре да изхвърлите стария тиган

Изглежда, че най-опасните неща в кухнята не са пръските горещо масло, гореща пара отдолу под капака или прекалено много сол в яденето. Любимите ви принадлежности за готвене също могат да бъдат рискови! Ще ви кажем кои купи, чинии и чаши би трябвало да изхвърлите и за какво би трябвало да го извършите допустимо най-скоро.

Незалепващи съдове за готвене, създадени преди 2010 година

Всяка стопанка има обичан „ съвършен тиган “: може да е затрупан с драскотини, само че в него стават най-хубавите дантелени палачинки в света, които децата и гостите обожават. Как въобще можеш да се разделиш с него?

Но би трябвало да извършите това, в случай че сте го купили преди десетина години. Същото важи и за комплекта купи, които баба ви е подарила за вашата женитба.

Факт е, че до 2010 година по целия свят се създават съдове за готвене с незалепващо покритие на основата на перфлуороктанова киселина. Но по-късно те направиха пълномащабни изследвания и откриха, че такива ястия са токсични, тъй че в този момент индустриалната приложимост на този съставен елемент е неразрешена от закона. Съвременните тигани и тенджери са с по-безопасно покритие - керамика, исполин и други

Порцелан от предишното

В предишното при производството на чаши и чинии са се употребявали оцветяващи и остъкляващи съединения, които съдържат олово и кадмий. Тогава те се считали за изцяло безвредни за хората и околната среда. Но в този момент знаем, че това са нездравословни субстанции, които се отделят при нагряване на съдовете.
 Сега дъното на тигана е като ново… почистих го за момент и без изпитание Сега дъното на тигана е като ново… почистих го за момент и без изпитание
Всяка стопанка знае какъв брой е мъчно да се почисти дъното на тигана. Това, може би, е едно от най-омразните неща в кухнята. По предписание то...

Ако към момента пазите обичаната чаша на баба си с трогателни сини цветя, сложете я на рафта, с цел да си спомняте за детството си с усмивка. Но пиенето на парещ чай от нея не си коства, изберете " по-млада " чаша.

Ръчно направена керамика

Същото се отнася и за кани и ръчно направени чинии, които нашите майки и татковци са донесли от своите пътувания. Тези принадлежности постоянно са били покрити със свръхглазурна багра: обелените части багра, които попадат в храната или напитките, могат да причинят храносмилателни проблеми, изключително при постоянна приложимост.

Този вид изобразяване е елементарно да се разпознае: прекарайте ръката си в профил на каната или по повърхността на съда. Ако шарката е изпъкнала и наподобява по-гладка на грубия декор на керамиката, тогава тази посуда също би трябвало да стои на рафта " за хубост ".
 Може ли да употребявате чугунен тиган върху стъклокерамичен котлон Може ли да употребявате чугунен тиган върху стъклокерамичен котлон
Въпреки че както газовите, по този начин и електрическите котлони имат своите плюсове и минуси, има едно огромно „ само че ”, що се отнася д...

Алуминиеви съдове за готвене

Този метал е добър за всички: той е лек, на ниска цена и бързо се загрява. Но единствено алуминиевите съдове за готвене с незалепващо покритие са изцяло безвредни. Тенджерите и черпаците с присъщ сиво-сребрист цвят е най-добре да се махнат от кухнята.

Повредени силиконови форми

Тези, които в миналото са се опитвали да пекат торти, кифли или чийзкейкове в силиконови форми, стават почитатели на този прелестен съвременен материал вечно. Той е безвреден и безопасен при нагряване до 250 ° C, тъй че можете да употребявате тези форми изцяло безвредно, само че единствено в случай че в никакъв случай не сте разрешавали на силикона да прегрее.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР