Издигнатият от ИТН за член на Съвета за електронни медии

...
Издигнатият от ИТН за член на Съвета за електронни медии
Коментари Харесай

Карбовски се отказа от номинацията за СЕМ

Издигнатият от Има Такъв Народ за член на Съвета за електронни медии Мартин Карбовски се отхвърля от номинацията. Това заяви самият той във Facebook, като пусна и в YouTube. " Съветите имат желание да обслужват политическата класа, както и преди - да не се занимават с проблемите на публицистите и ще вкарват все по-драконовски, неолиберални регулации. Нещо, което би трябвало да избегна. Там смяната е невъзможна ", изяснява Карбовски. Той твърди, че няма да може да извърши задачите, които си слагат служителите в Съвет за електронни медии. И назовава номинацията си " публичен опит ". " Явно няма да получим поддръжката, която чакахме от Тошко и от Слави, само че дано решението да е мое ", споделя Карбовски. Според него на свестните хора не им понася политиката. " Чиновник Карбовски няма да стане. Това наподобява на едно пенсиониране ", продължава той. И анонсира, че екипът му стартира да прави подкаст. " Очаквам да отида на един директен избор. Който ми предложи, който избера ", изяснява в клипчето си Карбовски.

След новината за номинацията му вчера Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) разгласи, че организира  в петък. ``Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвет за електронни медии е прекосяване на алената линия и поредна провокация от политиците по отношение на медийната среда в България ", написаха организаторите във Facebook. 

Медийният регулатор има петима членове с 6-годишен мандат. Трима се избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. На 27 април т.г. изтича мандатът на определените през 2016 г. от Народното събрание София Владимирова и Розита Еленова. В края на април изтича и мандатът на ръководителя на Съвет за електронни медии Бетина Жотева, назначена от президента Росен Плевнелиев. Нейният правоприемник ще би трябвало да бъде посочен от настоящия президент Румен Радев.

Една от първите задания на Съвет за електронни медии в новия си състав ще бъде да избере общоприет шеф на Българска национална телевизия, откакто тригодишният мандат на настоящия Емил Кошлуков изтича при започване на юли. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР