Издигането на кандидатурата на Мария Габриел за премиер тя коментира

...
Издигането на кандидатурата на Мария Габриел за премиер тя коментира
Коментари Харесай

Доц. Киселова: В преговорите с партиите Борисов се бори за личното си оцеляване

Издигането на кандидатурата на Мария Габриел за министър председател тя разяснява като обезверен ход на Борисов да даде европейски образ на договарянето за държавно управление. Тя акцентира, че дали ще се удостовери този образ зависи и от кандидатурите за министри, които ще се стартират.

 

По мотив промяната на Гешев доцент Киселова посочи, че е основно кой ще е претендентът за идващ основен прокурор. А също - и коя ще е кандидатурата за правосъден министър. По мотив спрягането на Сарафов за правоприемник на Гешев, тя посочи, че има специфични условия на длъжността.

 

Политологът Светослав Малинов разяснява, че промяната на основния прокурор има правни и политически аспекти. Той изрази неразбиране, че Висш съдебен съвет и ГЕРБ преди три години са защитавали основния прокурор, а в този момент внезапно желаят оставката му.

 

" Това е несъответстващо държание. Важното е да се направи цялостна правосъдна промяна, а не да се в профил една персона.  Преди три години ГЕРБ съобщи обществен отвод за правосъдна промяна. Важното е какви ще са целите на новия основен прокурор, дали ще откликне на същинската потребност на обществото от смяна. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР