Издателят на британския таблоид Daily Mirror се извини на принц

...
Издателят на британския таблоид Daily Mirror се извини на принц
Коментари Харесай

Daily Mirror се извини официално на принц Хари

Издателят на английския таблоид Daily Mirror се извини на принц Хари, че е наредил противозаконното събиране на информация.

Това излиза наяве от документи, показани в съда в границите на процеса за телефонно хакерство, оповестява Reuters.

Mirror Group Newspapers признава, че в един от случаите е бил зает частен детектив, който нелегално е събирал доказателства за по-малкия наследник на крал Чарлз III, до момента в който принцът е бил в нощен клуб.

Компанията съобщи, че " се извинява и приема, че Хари има право да получи уместно обезщетение ".

Припомняме, че по време на процеса, някогашният редактор на различен таблоид - News of the World Клайв Гудман призна, че в средата на 2000 година е хакнал гласовите пощи на телефоните на принцовете Хари и Уилям, както и на брачната половинка на по-големия брат Кейт Мидълтън. Нейният телефон е хакнат 155 пъти, този на Уилям - 35, а на Хари - 9 пъти, признава Гудман.

В изказването си от 31 страници принц Хари нападна словесно високопоставени представители на медийната група и личното си семейство, които упреква, че са в сговор с пресата, с цел да защитят имиджа си.

По думите му, е подписана загадка договорка, с цел да се избегне наличието на член на кралското семейство на свидетелската пейка в съда.

През 2012 година английската вестникарска група на Рупърт Мърдок сервира извинения за хакерските офанзиви, осъществени от публицисти в News of the World и се принуди да закрие вестника в изискванията на бурна социална реакция, напомня Reuters.

От години наред принц Хари е един от най-яростните критици на таблоидните медии на Острова и не икономисва детайлности за отрицателните последствия, които някои от изявленията са предизвикали на фамилията му.

Според него " противозаконните дейности на Associated Newspapers са изменничество поради обещанията, дадени от медиите да трансформират държанието си след трагичната и преждевременна гибел на майка му, принцеса Даяна, през 1997 година ", напомня още организацията.

Очаква се принц Хари да даде показания персонално през юни, съобщи юристът му, представен от AP.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР