Издателят и общественик Манол Пейков спечели приза за Мъж на

...
Издателят и общественик Манол Пейков спечели приза за Мъж на
Коментари Харесай

Манол Пейков е избран за Мъж на годината с близо 80% от гласовете

Издателят и държавник Манол Пейков завоюва наградата за „ Мъж на годината “ 2022 г, който Дарик радио връчва всяка година. Номинация за премията той получи поради дейната си доброволческа активност за събиране на финансова и материална помощ за потърпевшите от войната хора в Украйна, както и от земетресенията в Турция и Сирия. 

Номинирани за премията бяха и Веселин Георгиев и Милко Михалков (заради спасяването на дребния Сашко от Перник), както и Алберт Попов (заради достижението му на Световната купа по ски алпийски дисциплини, каквото България не е имала от 39 години насам). По време на церемонията бяха раздадени и специфични награди на Стефан Димитров, Ицко Финци и обичайна женска премия в мъжкия конкурс – „ Мис тв сексапил “, която отиде при Бесте Сабри от Би Ти Ви.

„ Тази година бе подложен връх – 79% от всички дали своят вот са показали едно име “, сподели  Христо Христов, изпълнителен шеф на „ Дарик “ радио, обявявайки името на пловдивския държавник, който получи българска кавалерийска сабя по съветски пример от 1883 година, знак на чест и достолепие, която има всеки " Мъж на годината ".   

„ Аз започнах да групирам от деня след оповестяването на войната. Не съм подозирал, че това може да се случи, просто съм бил верният човек на вярното място “, изясни Манол Пейков.

По думите му стартира да събира пари за " няколко кашончета с медикаменти “. Много бързо обаче събира над 21 хиляди лв. за обувки на бойците в Украйна. Следват още 20 разнообразни акции. „ През ноември стартирах акция за генератори. Докато българската страна се напъна да даде един генератор, ние успяхме да съберем пари за над 400 генератора, колкото Франция и Германия дружно “, изясни още носителят на премията „ Мъж на годината “. 

На 6 февруари, когато става пагубното земетресението в Турция, Манол Пейков е в самолета на връщане от Исландия и при връзката във Виена написа пост с апел към хората. За броени часове получава 247 обособения дарения. 

„ Когато хората ти имат вяра, твоят публичен статус се издига. Отделно почнахме да събираме движимости. За Турция – 10 тира, за Сирия – 18 тира. Имало е дни, в които имам 162 телефонни диалога за един ден. И бяхме пред страхотна рецесия, тъй като не можехме да влезем в Сирия. Обаче с твърдоглавие, даже и да си елементарен човек като мен. Когато пристигнахме, се оказа, че нашите тирове са първите, преди тези на Организация на обединените нации дори “, описа Манол Пейков. 

За къщата на Димитър Талев в Прилеп 

" Ценността на тази къща за нас като българи е на първо място нематериална ", написа издателят, доброволец и човеколюбец в обществените мрежи с апел за общонародно присъединяване за спасяването на родната къщата на Димитър Талев и предложи самоуверен проект - да създадем това, което явно българската страна не може. Да опазим и съхраним да поколенията този културен монумент.  

И когато получи премията за " Мъж на годината " разгласи:  „ За къщата в Прилеп сме на път да подпишем прелиминарен контракт “...  

 
Фондация Будителките получи " Приз за неотстъпчивост " на наградите TimeHeroes

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР