Издателство Емас и Чешкият център канят на среща с Мартин

...
Издателство Емас и Чешкият център канят на среща с Мартин
Коментари Харесай

Чешкият писател Мартин Вопенка идва у нас

Издателство " Емас " и Чешкият център канят на среща с Мартин Вопенка, която дава обещание да се трансформира в любопитна полемика благодарение на модератора Красимир Проданов. Срещата е на 2 октомври от 18 ч. в Чешкия център (ул. " Георги С. Раковски " 100).

Мартин Вопенка е публицист, издател, журналист и странник. Председател на Съюза на книжарите и книгоиздателите на Чехия. Носител е на най-престижната национална премия, " Златната лента ", а книгите му се четат и на съветски, и на арабски.

" Спящият град " е първата книга на Вопенка, излизаща на български като част от награждаваната поредност " Европейски разказвачи " на изд. " Емас ", която приютява най-хубавото от литературата за млади читатели. Една заран всички майки и татковци по света не се разсънват. Не се разсънват и родителите на четиримата млади герои на книгата. Отначало това е радостно премеждие, само че не след дълго неналичието на мама и баща стартира да се усеща при най-елементарните инициативи. Преводът е на Анжелина Пенчева.

Вопенка е написал общо 17 книги - пътеписи, романи, новела в " чат " форма. Различни, само че всички се взират във вътрешността, към човешките благоприятни условия, усещания, без значение дали ще бъдат предопределени за възрастни читатели, или за млади. Много харесвани са и книгите му " Библейски истории за невярващи деца " и енциклопедията за най-малките любопитковци " Опознавам живота и света ". Знакова за кариерата му на детско-юношески публицист е трилогията " Спящият град " (2011), " Спящата правдивост " (2012) и " Спящата загадка " (2013).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР