Издателство Библиотека България ще отбележи четвъртия си рожден ден с

...
Издателство Библиотека България ще отбележи четвъртия си рожден ден с
Коментари Харесай

Рисунки в жълто в измерение Х

Издателство " Библиотека България " ще означи четвъртия си рожден ден с гала по връчването на премиите от състезанието " Вие пишете, ние четем " . Отличия ще получат лауреатите от две издания на литературното съревнование - " Рисунки в жълто ", 2020, и  " Измерение Х ", 2021. На събитието на 26 януари в Yalta Art Room в София ще бъде показан и сборникът с разкази " Рисунки в жълто ". 

Водещи ще бъдат Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов. 

" От 98 описа от цялата страна са селектирани 33 за " Рисунки в жълто ". П олучи се един обществен алманах с доста човешки ориси , разказани вътре. Много земна книга, доста претърпяна ", сподели Аспарухов в предаването " 12+3 ". 

Според Спиридонова актуалният пишещ човек в България се вълнува повече от обществените тематики, свързани с житейските случки , с човешките взаимоотношения и не е податлив да пусне въображението си, с цел да сътвори различен свят. 

" Българите сме повече в злободневието. Зад билото не смеем да надникнем. Но стартирам да откривам, че българинът стартира да опитва и последователно да надниква зад оня рид ", разяснява Симеон Аспарухов. 

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР