Издателство Библиотека България гостува на Регионалната библиотека Стилиян Чилингиров в

...
Издателство Библиотека България гостува на Регионалната библиотека Стилиян Чилингиров в
Коментари Харесай

Поетична вечер в Шумен

Издателство „ Библиотека България ” гостува на Регионалната библиотека „ Стилиян Чилингиров ” в Шумен на 12 октомври от 17.30 часа с поетична вечер със Симеон Аспарухов и стихосбирката му „ Приказка единствено за теб ”, Ива Спиридонова и поетичната й книга „ От мен до другото величие ” и Айча Заралиева и книгата й „ Право на самотност ”.

Освен създатели на поетични книги, Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов са създатели на Издателство „ Библиотека България ”. Симеон Аспарухов е и редактор на модерни създатели, написа ревюта и показва актьори от другите изкуства в уеб страницата на „ Библиотека България ” и в платформата „ Тетрадката.ком ”; сътрудник е на „ Културни вести ”. „ Приказка единствено за теб ” е последната му книга и втори благотворителен план, в който създателят се включва, като част от приходите са за подкрепяне на Сдружение „ Деца с онкохематологични болести ”. Редактор на „ Приказка единствено за теб ”, която е измежду десетте номинации за премията „ Христо Фотев ” (2022), е поетесата Маргарита Петкова.

Ива Спиридонова пише и рецензия, редактира, промотира и рецензира книги, провежда представяния на създатели и събития и литературни четения; съосновател е на придвижването „ Нова Асоциална лирика ” и член на „ Асоциация на младите български писатели ”. „ От мен до другото величие ” е третата ѝ поетична книга, с която е номинирана за Националната литературна премия за лирика „ Усин Керим ” (Чепеларе, 2020).

Текстове на Айча Заралиева са оповестени в периодическия щемпел, в сборници и антологии, както и в известни онлайн издания. „ Право на самотност ” е третата ѝ поетична книга след „ Пълнолуние ” и „ Спомени за преработване ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР