Изданието Hollywood Reporter“ публикува списък на 100-те най-влиятелни хора в

...
Изданието Hollywood Reporter“ публикува списък на 100-те най-влиятелни хора в
Коментари Харесай

Робърт Айгър оглави Top 100 на най-влиятелните личности в Холивуд

Изданието „ Hollywood Reporter “ разгласява лист на 100-те най-влиятелни хора в холивудската развлекателна промишленост.

Айгър заема управителни длъжности в компанията от 1999 година и се концентрира върху развиването на нововъведенията. Айгър също е и член на борда на шефовете на „ Apple “.

Придобиването от „ Дисни “ на активи от „ Фокс “ за 71,3 милиарда $ и генерирането на рекордните 8 милиарда $ в касата, го слагат на почетното място тази година.

Рийд Хейстингс и Тед Сарандос от „ Нетфликс “ са на идващите позиции. Те са следвани от Брайън Робъртс и Стив Бърк („ Компаст “).

32 нови имена попадат в тазгодишния лист.

За първи път попаднали в него са Барак и Мишел Обама (№ 50), чийто продуцентски артикул „ High Ground “ стана шлагер чрез покупко-продажби с „ Нетфликс “ и „ Спотифай “.

В описът участва и продуцентът на „ Аквамен “ Джеймс Уан (№ 80) и звездата-продуцент на „ Да свалиш Уолстрийт “ Дженифър Лопес (№ 92).

На 99-то място попада тазгодишната холивудска фаворитка Марго Роби. 29-годишната звезда, която претвори Шарън Тейт в шлагера на Тарантино „ Имало едно време в Холивуд “, се трансформира също и в плодотворна продуцентка на два кино лентата.

На 86-то място се подреждат продуцентите на „ Игра на тронове “ Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс, които макар спорния край на сериала, завоюваха 12 награди „ Еми “, в това число за най-хубав трагичен сериал. Двамата се местят от HBO в „ Нетфликс “, кза което подписаха обща договорка на стойност 200 милиона $. Най-напред, обаче, те се насочат към една далечна, далечна вселена, с цел да напишат и продуцират новата трилогия на „ Междузвездни войни “ за „ Лукасфилм “.

Друг любим, Уил Смит, заема 81 място. 51-годишният артист е получил доходи от 27 милиона $ от „ Нетфликс “. Това лято „ Аладин “ завоюва най-хубавите в международен мащаб 1,13 милиарда $. И той, и брачната половинка му Джеда Пинкет Смит лансираха холдинговата продуцентска компания „ Westbrook “.

72-годишният създател на бестселъри Стивън Кинг е на 60-то място като най-мощният източник на шлагери в Холивуд. Той генерира 1,13 милиарда $ доходи от филми по негови романи.

Режисьорът и продуцент Стивън Спилбърг е на 40-то място. 72-годишният Спилбърг остава промишлен колос с голямо въздействие, както потвърди по-рано тази година, когато „ Зелената книга “ беше разгласен за най-хубав филм.

Сред останалите звезди, намерили място в листата на „ Hollywood Reporter “ за най-влиятелни персони в Холивуда са и Скарлет Йохансон (65), Куентин Тарантино (55), Брад Пит (54), Леонардо ди Каприо (44), Опра Уинфри (15).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР