След броени часове ще сме подложени на изключително опасно атмосферно

...
След броени часове ще сме подложени на изключително опасно атмосферно
Коментари Харесай

До часове! Удря ни най-мощната магнитна буря от 20 години насам

След броени часове ще сме подложени на извънредно рисково атмосферно въздействие!

Центърът за прогнозиране галактическото време на Съединени американски щати издаде предизвестие, че Земята ще бъде ударена от най-силната магнитна стихия за последните 20 години, заяви " Вести ".

Постът бе оповестен в обществената мрежа X и гласи, че " най-малко 5 ориентирани към Земята изхвърляния на коронална маса са следени и се чака да дойдат в петък по обяд (вечер, българско време), като ще продължат до неделя, 12 май ".

Както е известно, по време на дейната си фаза Слънцето изхвърля огромни маси от плазма и откакто потокът от частици стигне до планетата ни, той бомбардира земната атмосфера, пораждайки по този метод геомагнитна стихия.

При сходни феномени са вероятни разстройства в радиокомуникациите и в чисто човешки проект, мощно главоболие.

Според учените от Центъра, интензитетът на актуалното изригване ще е толкоз сериозен, че е напълно допустимо Полярното зарево (породено от навлизането на частици слънчева плазма във високите пластове на атмосферата) да бъде очевидно в по-северните страни в Европа. Съществува даже и прочут късмет да може да се следи и от България, макар че той е относително невисок.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР