Изчезнал е капитанът на риболовния кораб Норд Владимир Горбенко, задържан

...
Изчезнал е капитанът на риболовния кораб Норд Владимир Горбенко, задържан
Коментари Харесай

Изчезна капитанът на кораба Норд, задържан от Украйна

Изчезнал е капитанът на риболовния транспортен съд " Норд " Владимир Горбенко, арестуван от Украйна, заяви неговият юрист Максим Могилницки, представен от РИА Новости.

" По думите на родственици предходната събота по обед Владимир е липсващ от вкъщи си и никой до в този момент не го е видял. Капитанът не дава отговор на позвъняванията на родственици и юристи ", написа Могилницки на своята страница във Facebook.

Кримският транспортен съд " Норд ", плаващ под съветски байрак, бе арестуван в Азовско море на 25 март. Всички членове на екипажа имат съветски паспорти, само че в Киев обявиха, че ги считат за украински жители. Два моряка съумяха да се върнат в Крим през Беларус, седем бяха свалени в Минск.

Капитанът на кораба е упрекнат в " нарушаване на реда на корабоплаване на краткотрайно окупираната територия на Украйна и излизане от нея за увреждане държавните ползи ". Той е застрашен от пет години затвор.

По-късно седмината членове на екипажа на " Норд " бяха сменени от седем украински моряка. Делото на Горбенко от Оболенския областен съд в Киев би трябвало да бъде прегледано на 1 февруари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР