В събота бяхме обещали перфектно време, но разбрах за една

...
В събота бяхме обещали перфектно време, но разбрах за една
Коментари Харесай

Георги Рачев: Неустойчивото време завършва, в петък ще бъде турбо жега

„ В събота бяхме дали обещание съвършено време, само че разбрах за една женитба, която е била потопена във вода. Беше мокро цялостен следобяд. И през днешния ден ще има такива прояви основно в Централна и Североизточна България. На другите места си остава доста прекрасен летен интервал с високи температури “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ по БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Когато в Западна Европа е студено, при нас е топло. Когато при нас е студено, в Западна Европа е топло. Това е генералният принцип “, добави той.

„ Tази жълта линия не демонстрираме постоянно. Това се назовава бавноподвижен фронт или конвергентна линия. От едната страна идва топъл и мокър нестабилен въздух, а от другата страна – по-хладен. В резултат на колизията се получават всички тези гръмотевични стихии. Говорихме за торнада “, сподели Рачев.

„ Надявам се през днешния ден да се измъкнем, с цел да може сряда и четвъртък да са последните дни, в които ще има такива неща. В петък ще бъде турбо слънце с турбо горещина. В събота и неделя ще е топло, отивам за гъби “, акцентира климатологът.

„ В сряда и четвъртък неустойчивото време приключва. В изборния ден в неделя ще достигнем 32 градуса. През седмицата ще има доста слънце. От заран до вечер сме закачили слънцето. Лятото ще бъде малко по-топло от естественото “, разяснява проф. Рачев.

„ В Пловдив в сряда и четвъртък ще има превалявания, които са извънредно нужни на селското стопанство. В Хасково през вчерашния ден беше 35 градуса. В неделя ще бъде 33 градуса “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР