Избягалият в Сърбия банкер Цветан Василев опитал да прехвърли отговорността

...
Избягалият в Сърбия банкер Цветан Василев опитал да прехвърли отговорността
Коментари Харесай

Главният свидетел срещу Цветан Василев описа в съда катарзиса си

Избягалият в Сърбия банкер Цветан Василев опитал да трансферира отговорността за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) на нейните шефове и чиновници. Това твърди главният очевидец по делото за източването на банката основният счетоводител Бисер Лазов, който необезпокояван от въпроси на прокуратурата и защитата разказва към този момент повече от месец своята версия за банкрута, съобщи Медиапул в сряда.

На 24 юни 2014 година, два дни, откакто КТБ публично е изключена от електронната система на банките и стопира да действа, Лазов лети за Виена, където има уговорена среща с Цветан Василев. Тя е била последната в живота му и, преносно казано, го умъртвила. " Малко е да кажа, че се усещах предаден, аз в оня миг умрях, жив съм в този момент, тъй като някой или нещо ме е върнало. Усетих времето да стопира, усетих студенина и отрезвяване, светът започваше да наподобява по друг метод, усещах се безпределно самичък ", разчуства се Лазов пред правосъдния състав. Причината за катарзиса на бившия счетоводител на банкера е отказът на Василев да поеме отговорност за банкрута на банката, като декларирал, че той никакви заеми не е подписвал. " Каза: да му мислят моите тъпаци директори, които са подписвали, и тези цървули, дето са подписвали за компаниите! ", спомня си Лазов. Той окачестви решението на Василев да не се връща в България като изменничество и употребява древен сюжет, с цел да се аргументира: " Все едно да си представите Исус да притегли апостолите си, те да вървят с него и когато стане напечено, той да не отиде на кръста, да не извърви пътя, а да отиде някъде! "   

От думите на Лазов излиза наяве още, че на срещата му с Цветан Василев са присъствали и юристът на банкера Любомир Денев, както и Валери Карадачки, който отговарял за пътностроителния бизнес на някогашния притежател на КТБ. Лазов посочил информация за положението на банката, съгласно която компании, които били под контрола на Василев, дължат на КТБ над 3.9 милиарда лева.  " Денев изглеждаше покъртен, попита с трептящ глас: " Вярно ли е това? " Да, правилно е, вземал съм пари от касата ", отговори Василев. Денев се разрева, стартира да се вайка и да подрежда ", описа Бисер Лазов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР