Избухването на голям горски пожар в провинция Кастельон в Източна

...
Избухването на голям горски пожар в провинция Кастельон в Източна
Коментари Харесай

Стотици евакуирани заради горски пожар в Източна Испания

Избухването на огромен горски пожар в провинция Кастельон в Източна Испания наложи евакуирането на стотици хора, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Чимо Пуч – началник на област Валенсия, в която се намира провинция Кастельон, съобщи пред кореспонденти, че пожарът е избухнал през вчерашния ден и е обхванал към 1000 хектара земя. Той съобщи, че естественото злополучие се е разразило прекомерно рано напролет и още през цялото време пламъците са били доста буйни.

Службите за незабавна помощ в района оповестиха, че 600 души в осем града са били евакуирани, в това число дом за възрастни хора в Монтан. Пуч добави, че последствията от изменението на климата " са неоспорими, по тази причина вероятността за битка с пожарите би трябвало да се разисква годишно ".

Четири хеликоптера и повече от 600 пожарникари и военнослужещи през днешния ден в ранните часове са се пробвали да слагат обстановката под надзор, като испанската войска е изпратила спомагателна поддръжка за преодоляване на огъня.

Испанската метеорологична организация заяви в Туитър, че неподходящите метеорологични условия са благоприятствали за бързото разпространяване на пожара, като се има поради, че е едвам началото на годината. Когато е избухнал пожарът температурата е била над 25 градуса по Целзий, а относителната мокрота на въздуха е спаднала под 30% след извънредно сухата зима в региона. Рискът от пожари през днешния ден в Кастельон е избран като " рисков ", отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР