Избрани са членовете на първия у нас Съвет за развитие

...
Избрани са членовете на първия у нас Съвет за развитие
Коментари Харесай

Избраха първия Съвет за развитие на гражданското общество у нас

Избрани са членовете на първия у нас Съвет за развиване на гражданското общество. Съветът, който е съвещателен орган към Министерския съвет, има функционалности по създаване и осъществяване на политики за поддръжка на развиването на гражданското общество в България.

Електронното гласоподаване за членове на Съвета завърши в 23,59 часа на 13 май, като за присъединяване във вота бяха утвърдени 379 неправителствени организации. Избирателната интензивност е била 75%.

Участниците в избора имаха опция посредством уеб основаната електронна платформа https://voting.government.bg да дадат своя глас в интерес на 14 организации, в това число за своята. Изборната комисия утвърди за кандидат-членове на Съвета 123 цивилен организации в социална изгода.

Най-много гласове да излъчат собствен представител в Съвета за развиване на гражданското общество получиха Българският център за нестопанско право – 178 гласа, Българският дарителски конгрес – 126, „ Работилница за цивилен начинания “ – 108.

Останалите неправителствени организации, класирани за състава на Съвета, са „ Светът на Мария “, „ Български фонд за дамите “, Сдружение „ Асоциация на европейските публицисти – България “, Фондация „ Заедно в час “, Сдружение „ Български червен кръст “, Българският Хелзинкски комитет, „ За нашите деца “, „ Асоциация на парковете в България “, „ Българска асоциация за различен туризъм “, Асоциация „ Родители “, „ Карин дом “.

Списъкът на гласувалите и на класираните организации е обществен на електронната платформа.

Предстои класираните организации да излъчат представителите си за присъединяване в Съвета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР