Избрахме за водещ на финала на това да бъде британският

...
Избрахме за водещ на финала на това да бъде британският
Коментари Харесай

Тодора Радева: Интересът към летните литературни маршрути не стихва



„ Избрахме за водещ на финала на това да бъде английският публицист, който от известно време живее в България  - Уил Бъкингам “, сподели в „ Преди всички “ Тодора Радева от Фондация „ Прочети София “ за приключилите летните литературни направления в столицата.

„ Винаги сме имали в програмата маршрут на британски език, за да покажем на туристите част от нашата история, само че се обърнахме към Уил, който от две години живее тук, тъй като той е прелестен публицист, мъдрец, антрополог и е влюбен в София и България, той е и учител по креативно писане, тъй че той ще разноски хората на обичани за него места в София “, уточни още Радева.

Литературните направления съставляват истории, разказани от писатели и поети , теоретици и литературни историци.

Всяка година са поканени разнообразни водещи и всеки от тях приготвя напълно авторско трасе, което насочва вниманието на публиката в разнообразни литературни направления.

От май до октомври 2021 година ще се проведат общо 12 маршрута с разнообразни създатели.

Есенните направления стартират на 16 септември и ще продължат до 9 октомври, като ще има още пет маршрута - ще се чуят историите за Георги Марков, за Сирак Скитник, ще има още един детски маршрут с водещ този път Петя Кукудева, най-после ще възстановим плочата на Константин Константинов, разясни Тодора Радева.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР