Изборният ден в испанските автономни региони Каталуния и Арагон прочете

...
Изборният ден в испанските автономни региони Каталуния и Арагон прочете
Коментари Харесай

По-висока избирателна активност в Барселона от изборите през юли

Изборният ден в испанските самостоятелни райони Каталуния и Арагон прочете умерено, без нарушавания. В Барселона краят му бе разгласен в 20 часа, откакто всички искащи да гласоподават имаха опция да дадат своя избор.

931 души са упражнили правото си на избор на изборите за Президент и Вицепрезидент и за Народно заседание в Барселона. Предварително подадените заявки бяха 236 в Барселона и 3 202 в цяла Испания.

В страната имаше рекорден брой секции – 69. В 19 от тях се гласуваше с машини, а в останалите 50 с хартиени бюлетини. В Барселона се гласуваше в 2 изборни секции в Генералното консулство. В тях българските жители имаха опция да дадат своя избор на 4 машини за гласоподаване. Нямаше механически проблеми, нито сигнали за нарушавания.

Пред БНР генералният консул Цветелин Цолов посочи, че най-активни сънародниците ни са били сред 11 и 14 часа, когато пред постройката на Генералното консулство е имало опашки от искащи да дадат своя избор. Избирателната интензивност бе по-голяма в сравнение с предходните избори през юли тази година, когато гласоподаваха 772-ма души в двете секции в дипломатическото ни посланичество.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР