Изборният ден в 8 МИР-Добрич започна навреме, в две секции

...
Изборният ден в 8 МИР-Добрич започна навреме, в две секции
Коментари Харесай

176 003-ма избиратели в Добричко гласуват в 378 секции

Изборният ден в 8 МИР-Добрич стартира в точния момент, в две секции в Добрич машините са дали проблем, като в една от тях след решение на ЦИК машинният избор е прекратен и там се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. Втората машина е дала недостатък при първия гласуващ гласоподавател тази заран, за нея към момента се чака мнението на ЦИК. В област Добрич гласоподавателите са 176 003-ма, а секциите са 378, като в 246 от тях има машини.  

Не единствено техническата редовност, само че и метода на попълване на партиите и коалиците и преференциалния избор са измежду терзанията на РИК в Добрич. На предните избори несъответствия сред имена и номер в бюлетината бяха открити едвам в процеса на гласоподаване, съобщи ръководителят на РИК Добрич Цонка Велкова. 

„ Ние нашия програмен продукт и сме го ревизирали и всичко съответствува, само че самите машини - по какъв начин ще наподобява бюлетината и какво стои зад всяко натискане на бутона, не сме видели “.

Пред 94 секция в Добрич, към 10 ч.,  има скупчване на гласоподаватели, които не могат да гласоподават, защото машината не работи. Цонка Велкова добави, че само ЦИК взема решение за прекосяване на хартиена бюлетина. 

Все още няма сигнали за нарушавания. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР