Изборите в Русия се проведоха в условия на сплашване на

...
Изборите в Русия се проведоха в условия на сплашване на
Коментари Харесай

ЕС критикува сплашването на изборите в Русия

Изборите в Русия се организираха в условия на заплашване на сериозните и самостоятелни гласове, а на тях не участваха вдъхващи доверие интернационалните наблюдаващи. Това сподели представителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано в отговор на въпрос на „ Хоризонт “ за позицията на Европейската комисия за вота за парламентарните и районните избори в страната.

Изключително съжаляваме за решението на Русия съществено да ограничи състава и формата на задачата на службата за демократични институции и права на индивида към ОССЕ, което на процедура предотврати нейното разрастване, акцентира Стано.

Той добави, че съгласно самостоятелни източници, на които може да се има доверие, е имало съществени нарушавания по време на вота.

Стано напомни, че те са извършени в изискванията на съществени гонения на опозиционните политици, организации на гражданското общество, деятели за човешките права, самостоятелни медии и публицисти.

„ Всичко това беше направено за да замлъкнат всички сериозни и опозиционни гласове, както и да се отстрани същинската конкуренция. В резултат бе стеснен изборът за съветския народ, както и приемането на цялостна и точна информация за претендентите, с цел да има осведомен избор “, сподели представителят.

На въпрос за позицията на Комисията по апелите на евродепутати да не бъдат признавани тези избори, Стано съобщи, че това е от компетентността на странитечленки.

Той сподели още, че въпросът за провеждането им ще бъде разискван довечера сред висшия представител по външната политика Жозеп Борел и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров в Ню Йорк.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР