Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието

...
Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието
Коментари Харесай

Радев за проф. Герджиков: Ще ни видите на дебат

Изборите демонстрираха решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма, с опитите за мимикрия и операция за да се разколебаят хората да гласоподават. Поздравявам всички партии, които влизат в новия парламент. Пред тях стои задачата да сформират държавно управление. Това би трябвало да стане транспарантно и то да бъде подкрепено от ясно болшинство.

Това разяснява президентът Румен Радев на първи брифинг след края на изборния ден.

" На балотажа ще се сблъскаме с партийно проведения избор на картела на статуквото. Мобилизацията на партиите на статуквото ще бъде цялостна. Затова успеха ни зависи от нашата готовност ", добави той.

" Разбира се, че ще ни видите на спор. Кога и къде ще уточнят щабовете " - по този начин Радев отговори на въпроса дали ще се яви на спор с проф. Анастас Герджиков, откакто по време на предизборната акция отхвърли подобен. По този въпрос той разяснява: " Имам равно отношение към всички български жители, с кого да се явя на спор? "

Радев открои като проблем ниската изборна интензивност. " Залогът е задоволително огромен. Българите виждат, че в моменти на рецесия президентската институция има особена тежест ", добави той.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/424254515881479
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР