Изборите не са повод за радост нито за политиците, нито

...
Изборите не са повод за радост нито за политиците, нито
Коментари Харесай

Томислав Дончев: За нас е важно да разширяваме подкрепата, ще отчетем успех, ако сме първа политическа сила

Изборите не са мотив за наслада нито за политиците, нито за хората. Освен всичко друго, чисто партийната изгода не предполагаше да се вършат избори незабавно, най-хубавото беше смяната да продължи още, с цел да можем да забележим всички измерения на смяната, и съм уверен, че от позиция на конюктурни, партийни изгоди, щяха да бъдат повече, само че щеше да е рисково за републиката, за обществото, за стопанската система. Това сподели Томислав Дончев замeстник-председател на ГЕРБ в предаването " Панорама ".

Според него държавното управление се е самосвалило. " То беше несъстоятелно от позиция на това да свърши нещо, неуместно като политическа структура, на края се оказа, че няма болшинство в зала. Не, всеки грях на държавното управление не се трансформира в наш триумф ", сподели Дончев.

Той разяснява отчета на комисията Митов по газовия въпрос, който не беше признат в парламентарна зала. " Докладът изследва събитията свързани със прекъсването на доставките. Ако има нещо почтено за отвращение, това не е спряните доставки от Булгаргаз, казусът е, че ние продължаваме да купуваме газ на по-висока цена през медиатори, като има данни, че те са свързани с Газпром. Хем е на по-висока цена, хем минава през медиатори. Цената е 30% по-висока от цената на Газпром и не върша спекулации. Газът се е вдигнал 10 пъти, аз не настоявам, че това е заслуга на това държавно управление, да кажем, че 1/3 е заслугата на това държавно управление ", изясни Дончев.

" Русия е необикновен проблем в българската политика, в българския публичен живот. Считам, че кой ще ръководи България, коя партия ще участва в Народното събрание, би трябвало да се взема решение единствено и само от българските жители ", съобщи Дончев.

Той сподели още, че отдава сходството в позициите сред ГЕРБ и президента Румен Радев на загрижеността във връзка с проблемите, които има страната.

" За нас е значимо да разширяваме поддръжката, ще отчетем триумф в случай че сме първа политическа мощ. Ще създадем мощна акция ", сподели още Томислав Дончев.

" Един от възможностите на идната акция е да превърнем всички причини, с които са ни подлагали на критика в годините обратно в наше главно оръжие ", добави зам-председателят на ГЕРБ.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР