Изборите днес отново ще се проведат по сменени правила. Избирателите

...
Изборите днес отново ще се проведат по сменени правила. Избирателите
Коментари Харесай

България избира: Гласувайте, не ходете за гъби frognews.bg

Изборите през днешния ден още веднъж ще се проведат по заменени правила. Избирателите могат да гласоподават както с машина, по този начин и с хартия. Освен това ще има и видеонаблюдение на броенето на бюлетините. Членовете на секционните изборни комисии би трябвало да ги демонстрират пред камерите по този начин, че ясно да се вижда резултата и членовете на СИК ще преценят дали бюлетината е действителна, или не. Машините не генерират недействителни бюлетини. 

 

Анализатори чакат ниска изборна интензивност - по-малко от 50% от гласоподавателите евентуално ще отидат до урните. Изходът от вота няма да е явен до последно, считат социолозите - точно хората, които ще решат в края на изборния ден дали и за кого да гласоподават ще окажат въздействие върху резултатите. Колебаещите са към 13%. 

 

Според данните на социологическите организации разликата сред “Продължаваме Промяната - Демократична България ” и ГЕРБ е минимална. Двете обединения се борят за първото място. Битка има и за третата позиция, която към този момент се дели от Движение за права и свободи и “Възраждане ”. Последната сигурна партия в новия парламент е Българска социалистическа партия. Интересен е и резултатът на 4-процентовата преграда, където за влизане в Народно събрание се борят “Български напредък ” и “Левицата! ”. 

 

Изборният ден започва при засилено полицейско наличие. Служители на реда бяха извикани в изборните секции 24 часа преди началото на вота, с цел да се подсигурява сигурността на постройките на фона на сигналите за бомби, които тормозиха жителите. 

 

Секциите в страната и чужбина са общо 12 891, с машини ще може да се гласоподава в 9366 секции в България и в 245 отвън страната. Местата за гласоподаване в чужбина са общо 755. За гласуването в чужбина не е належащо да се подава авансово заявление. На място може да се попълни формуляр, че гласоподавателят няма да гласоподава на друго място. Българите в страната могат да гласоподават единствено по непрекъснат адрес, в случай че не са подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес в инструкции от ЦИК период. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР