Изборите 2 в 1 за президент и парламент, които ще

...
Изборите 2 в 1 за президент и парламент, които ще
Коментари Харесай

Маркет Линкс: ГЕРБ взима над 22.5%, а ИТН вече е трета сила

Изборите " 2 в 1 " за президент и парламент, които ще се проведат на 14 ноември, ще подтикват избирателната активност. Това демонстрират резултатите от най-новото социологическо изследване, финансирано и осъществено взаимно от Би Ти Ви и " Маркет Линкс ". Сондажът е извършен измежду 1076 души над 18 година в страната в интервала 14-20 септември 2021 година, по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Общо 77% от интервюираните дават отговор, че ще гласоподават, а 14 на 100, че няма да отидат до избирателните секции на 14 ноември. 9 % от запитаните към момента се двоумят.

Ако изключителните парламентарни избори бяха през днешния ден, над 22,5% от деклариралите, че ще гласуват, биха избрали обединението ГЕРБ-СДС .

Всяка една от идващите четири обединения има капацитет да бъде втора политическа сила поради дребната разлика сега, сочи още проучването.

Българска социалистическа партия получава 14,5 на сто. " ИТН " и " Демократична България " - надлежно с 13,5% и 11,9%.

Коалицията към някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев събира към 11% поддръжка. Според проучването, тя черпи своя запас от множеството политическите сили, с изключение на ДПС, само че и от негласували на последните избори.

За Движение за права и свободи биха дали своят вот 9,8% от интервюираните. Коалицията " Изправи се БГ! Ние идваме " е загубила част от поддръжката си и е в рисковата зона към 4%.

Под 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание остава и " Възраждане ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР