Изборът на стайни растения за пречистване на въздуха в детска

...
Изборът на стайни растения за пречистване на въздуха в детска
Коментари Харесай

4 стайни растения, които произвеждат най-много кислород

Изборът на стайни растения за филтриране на въздуха в детска стая изисква специфичен метод. Растенията би трябвало освен да всмукват добре нездравословните изпарения, да дават най-много О2, само че и да бъдат безусловно безвредни за бебето.

Правилно подбраните зелени композиции ще дадат комфорт, ще оказват помощ за основаването на удобен микроклимат, ще подобрят прочувственото положение на детето. Когато избирате натурален филтър за детска стая, имайте поради, че:

·        листата, цветовете, семената не би трябвало да съдържат токсични вещества;

·        избягвайте типове с шипове, остри листа или издънки;

·        дават желание на хипоалергенните видове;

·        цветята не би трябвало да имат мощна или остра миризма;

·        композицията би трябвало да основава единствено позитивни страсти.

Представяме ви селекция от стайни растения, които ще бъдат съвършените естествени филтри за детска стая.

Сансевиера, известна още като змийско растение
Защо би трябвало да отглеждаме растения у дома
Цветята, макар че наподобяват незабележими, са доста значими в живота ни. Ако се чудите какви са позитивните стойности от съществуването на...
Прочети повече
Растение с красиви месести, дълги тъмнозелени листа с хоризонтални, по-светли линии и бели дребни цветчета. Почиства въздуха добре, умее да улавя и изцяло обезврежда формалдехида. Недостатъците би трябвало постоянно да избърсвате листата

  Хлорофитумът

Хлорофитумът, сходно на гъба, всмуква примесите от нездравословни субстанции, като в подмяна дава чист О2. Листата могат да бъдат зелени, бяло-зелени или кремаво-зелени на цвят. Абсолютно безопасен, даже в случай че любопитно бебе реши да го опита. Предимства съвършено обезврежда множеството рискови изпарения. Недостатъци при неправилна грижа има нехаен външен тип.

Лимоново дърво

Благодарение на наличието на лимоново дърво в детската стая, въздухът ще бъде рафиниран от феноли, трихлоретилен, бензол, изпълнен със прохлада и етерични масла. При добра грижа могат да се появят лимони.
Ако желаете да спите добре, сложете тези растения в спалнята си
Знаете ли, че цветята имат огромно въздействие върху качеството на съня? Един от методите да се подсигурява пълностоен сън е като декорирате д...
Прочети повече
Оранжев гербер

Гербер, който украсява къщата както в миг на разцвет, по този начин и в миг на отмора, също е многофункционално стайно растение. Неговите благоприятни условия не се лимитират единствено до денонощното произвеждане на О2. Смята се, че фитонцидите, които оранжевият гербер изпуска във въздуха, защищават индивида от рак. Освен това герберът е в положение да всмуква бензол, който се излъчва от други предмети и феномени. И единствено няколко измежду стайните цветя са способни на това.

Колко растения са ви нужни, с цел да пречистите въздуха в помещението.

Изследванията върху способността на стайните растения да пречистват въздуха са извършени в лабораторни условия. За задачата цветята се слагат в затворени контейнери, инжектират се дозирани дози токсични субстанции и по-късно се мери скоростта, с която другите типове обезвреждат рисковите съединения.

За да може потенциалът на пречистване на стайните цветя да бъде съпоставим с успеваемостта на естествената вентилация, е належащо да поставите най-малко 10 зелени домашни растения на всеки квадратен метър от стаята. Максималната цифра може да доближи 1000 растения на 1 m². Освен това интензивността на потребната активност на растенията зависи значително от техния тип, степен на осветеност, равнище на мокрота, брой хора и евентуални източници на замърсяване на въздуха в пространствата. Само 2-3 зелени домашни растения в стаята, в случай че имат огромни листа и храстовидна корона, при положително осветяване съумяват да преработят положително количество токсични съединения и въглероден диоксид

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР