Изборът на председател на КЕВР беше предрешен избор. Въпреки направените

...
Изборът на председател на КЕВР беше предрешен избор. Въпреки направените
Коментари Харесай

Хамид Хамид: 20-ото име от списъка Петков го пази или за себе си, или за Иво Прокопиев

Изборът на ръководител на КЕВР беше превдварително решен избор. Въпреки направените законови промени, новите правила и критерии поради избора на избран човек, се откри, че определеното лице за ръководител на КЕВР не дава отговор на условията на закона. Но надалеч преди сформирането на това държавно управление се видя, че спазването на Конституцията на страна и закона надалеч не е най-силната страната на това държавно управление отпред с премиера. Така заместник-председателят на ПГ на Хамид Хамид изясни в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия за какво неговата парламентарна група отхвърли да взе участие в избора на ръководител на регулатора.

,,Лицето не има нужния ценз. Видяхме и неговата история - за какво е отхвърлен преди този момент от работа - тъй като е трябвало да организира публични поръчки, а той ги е възлагал все едно разпорежда нещо у дома - позната инхаус процедура'', добави той.

Според него "и КЕВР, и "Булгаргаз " към този момент си имат определено управление в лицето на енергийния и медиен олигарх Иво Прокопиев ".

Вярно, че е посредством подставени лица, сламени хора, само че това е новият притежател на КЕВР и "Булгаргаз ", безапелационен беше Хамид.

Той заяви, че има документ с подписа на Кирил Петков в качеството му на длъжностен министър на стопанската система, в който се декларира, че Делян Пеевски няма заеми и в никакъв случай не е получавал такива от Българската банка за развиване.

,,Ето една неистина, само че както казахме - неговият автограф очевидно не значи нищо, тъй като той лъже прокуратурата с даването на листата с 19 имена. Най-вероятно 20-ото го пази или за себе си, или за своя стопанин - Иво Прокопиев'', разяснява още депутатът от.

По мотив полемиката към "златните паспорти " Хамид Хамид допусна, че подателят на сигнала до най-вероятно е схванал техните планове да разкрият всеки съответен случай на нарушаване или закононарушение, свързани със "златните паспорти ".

Освен че поискахме анулация с един законопроект, след това внесохме още един законопроект, в който задължаваме ДАНС в тримесечен период да извърши цялостна инспекция на всеки един съответен случай от приемането на нормата, която регламентира капиталовото поданство, и влиза в действие през 2013 година до ден-днешен. Нашето учудване беше, че в Правна комисия ръководещото болшинство отхвърли тези два законопроекта. Тук се постанова извода какво крие, да не би да прикрива някого. Обявихме нашите подозрения, че някой желае да прикрива нещо, получихме сигнала и незабавно съм го препратил на съответните органи, изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР